Карантинні обмеження для шкіл та дитсадків хочуть змінити

Карантинні обмеження для шкіл та дитсадків хочуть змінити
Фото ілюстративне

Міністерство охорони здоров'я запропонує зміни в постанову, що регламентує карантинні обмеження, зокрема рішення про роботу дошкільних та навчальних закладів у «червоних» зонах мають приймати спільно з місцевою владою та регіональною комісією ТЕБ та НС.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я та головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, повідомляє Укрінформ.

«Міністр охорони здоров’я провів селекторну нараду з мерами міст, де було обговорено підходи до запровадження протиепідемічних обмежень на території тих чи інших рівнів епідемічної небезпеки. Ключові зміни, які ми хочемо винести на найближче засідання уряду, – підходи до формування і заведення тієї чи іншої адміністративно-територіальної одиниці в «червоний» рівень епідемічної небезпеки. Ми хочемо, щоб це було спільне рішення Державної комісїі ТЕБ та НС і регіональної з залученням органів місцевого самоврядування», – розповів Ляшко.

Він зазначив, що в «червоній» зоні відразу будуть застосуватися не всі обмеження, а характерні обмеження для певної адміністративної одиниці, які дадуть найбільш позитивний ефект.

«Щоб ми мали спільну відповідальність центральної і місцевої влади за ті обмеження, які вводяться, що за ними буде здійснюватися контроль, і на це буде вплив. Тому школи і дитячі садочки є в переліку тих обмежень, які можуть заборонятися в «червоній» зоні, але рішення, чи будуть вони закриватися в цьому конкретному районі чи місті, буде прийматися спільно національним рівнем з органами місцевого самоврядування», – наголосив санітарний лікар.

За його словами, будуть запропоновані зміни стосовно роботи шкіл в інших зонах. Зокрема, якщо в навчальному закладі 50% і більше класів відправлено на самоізоляцію через виявлення хворих на коронавірусну інфекцію, то такі школи повинні закриватися на 14 днів.

Ляшко додав, що ці та інші зміни можуть бути ухвалені на найближчому засіданні Кабінету Міністрів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині за добу більше людей одужало від коронавірусу, ніж захворіло
Наступна новина Митрополит Михаїл захворів на коронавірус, – ЗМІ
Останні новини
Схожі новини