У Волиньраді знову з'ясовують, хто справжній батьківщинівець

У Волиньраді знову з'ясовують, хто справжній батьківщинівець
Фото ілюстративне

У фракції ВО «Батьківщина» у Волинській обласній раді заявили, що депутати Валентина Касарда та Сергій Слабенко «зрадили принципам партії і не є справжніми батьківщинівцями». Натомість останні це заперечують і наполягають, що вони залишаються справжніми партійцями. 

Відповідну заяву опублікували на сайті Волинської обласної ради.

Про що йдеться в заяві депутатів

«Ми, депутати фракції Батьківщина в кількості 9 депутатів (Ігор Лех, Василь Столяр, Алла Лісова, Галина Йовик, Валерій Курстак, Анатолій Бусько, Володимир Яренчук, Роман Карпюк та Андрій Турак), заявляємо про те, що Валентина Касарда та Сергій Слабенко, які йменують себе «справжніми «батьківщинівцями», насправді вже давно зрадили інтересам та принципам партії. Вони служать чинній владі та отримують вказівки безпосередньо від представників президентської гілки влади», – йдеться у повідомленні.

У заяві фракції наголошують, що Слабенко і Касарда роздають інтерв’ю в засобах масової інформації, які належать до сфер впливу державної адміністрації.

«Усі рішення, які приймаються на сесії Волинської обласної ради, ці депутати погоджують та підтримують разом із фракцією БПП «Солідарність». Крім того, саме згадані люди отримують вказівки безпосередньо від голови Волинської ОДА», – зазначають у заяві.

Автори вважають, що вони не зрадили інтересів партії і лишилися вірними Юлії Тимошенко. 

«Ми, депутати фракції «Батьківщина» (Ігор Лех, Василь Столяр, Алла Лісова, Галина Йовик, Валерій Курстак, Анатолій Бусько, Володимир Яренчук, Роман Карпюк та Андрій Турак) не зрадили інтересам партії, попри весь тиск, незаконне виключення з партії, лишилися вірними партії та її лідеру Юлії Тимошенко. Ми не перейшли в жодні депутатські фракції та групи», – йдеться у повідомленні.

Обранці заявляють, що на них тисне влада і збираються звертатися до Юлії Тимошенко. 

Що кажуть інші батьківщинівці

«Ця заява – виключно оціночне судження людей, які не перебувають у партії «Батьківщина». Так, вони залишили за собою право залишатись фракцією «Батьківщини» у Волинській обласній раді, враховуючи ту обставину, що голова обласної ради Ігор Палиця відмовився оголосити рішення політради партії «Батьківщина» та відповідну заяву Юлії Тимошенко щодо припинення членства дев’яти депутатів у партії», – наголошує Сергій Слабенко.

«На жаль, Ігор Палиця не прислухався до думки голови нашої партії і ми маємо таку ситуацію, що окремі депутати дають оцінку діям членів партії, які працюють у її статутних органах, виконують усі доручення, рекомендації, вимоги, які ставляться статутом партії та її керівництвом. Хоча, наскільки мені відомо, ці дев’ять депутатів не мають права вести діяльність від імені партії, зокрема під час виборчих перегонів», – додав він.

«В цієї групи депутатів є упереджене ставлення до окремих колег. На моє переконання, це пов’язано з тим, що я допомагаю депутатам і громадянам захищати їхні права, як адвокат, якщо ці права порушуються Волинською обласною радою», – резюмував депутат.

Історія конфлікту

У 2016-му у фракції «Батьківщина» у Волинській обласній раді стався розкол. Після того, як троє депутатів не підтримали рішення про створення КП «Волиньприродресурс», їх виключили з фракції. Йдеться про Сергія Слабенка, Валентину Касарду та Людмилу Кирду. Згодом 9-х депутатів облради, членів фракції «Батьківщина» на з’їзді політбюро виключили з партії.

Відтоді в облраді діє фактично дві фракції «Батьківщина»: одна – офіційна, до якої увійшли 9 обранців, яких виключили з партії (і яка входить до більшості у Волиньраді), друга – у складі трьох депутатів, які є фактично позафракційними, але залишаються членами партії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Доять 140 корів за годину: як працює сучасний молочний комплекс на Волині. ФОТО, ВІДЕО
Наступна новина Луцька вулиця на світлині початку 20-х років. ЗГАДАТИ ВСЕ
Останні новини
Схожі новини