Доять 140 корів за годину: як працює сучасний молочний комплекс на Волині. ФОТО, ВІДЕО

Доять 140 корів за годину: як працює сучасний молочний комплекс на Волині. ФОТО, ВІДЕО

У селі Задиби на Турійщині вже понад два місяці працює сучасний молочний комплекс, оснащений доїльним залом типу «карусель».

Перший корівник цього об’єкту відкрили наприкінці листопада 2018 року і уже запустили в експлуатацію, – повідомляє департамент агропромислового розвитку Волинської ОДА. 

«Наразі триває будівництво другого корівника. Загальний проект молочного комплексу передбачає 1800 голів ВРХ та 600 корів дійного стада. У планах – завершити будівництво до кінця 2019 року», - розповів голова господарства Володимир Яренчук.

Волинський фермер залучає інвестиції німецького акціонерного товариства «ПроКредит Банк».

Племінне поголів’я корів ФГ «Перлина Турії» закупляє в іноземних колег. У 2018 році працювали з німецькими та польськими селекційними господарствами, в яких закупили близько 300 нетелів. Цьогоріч уже домовлено про поставку ще понад 300 голів нетелів з Польщі для комплектації другого корівника.

Молочний комплекс оснащений доїльним залом шведської компанії DeLaval типу «карусель». Така технологія дозволяє одночасно доїти 24 корови, без стресу для тварин. Наразі перша черга корів на молочному комплексі становить 280 голів, з них – 140 дійних, доїння яких займає 1 годину. Щоб видоїти 600 корів необхідно буде 5 годин.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ЦВК зареєструвала ще двох кандидатів у президенти
Наступна новина У Волиньраді знову з'ясовують, хто справжній батьківщинівець
Останні новини
Схожі новини