Ароматна кава, «Мексиканський лимонад» і чилійські вина: чим посмакувати в Passage Interdit. ФОТО

Ароматна кава, «Мексиканський лимонад» і чилійські вина: чим посмакувати в Passage Interdit. ФОТО

На третій день експерименту Першого в івент-холі Passage Interdit випало попрацювати журналісту Елі Коротинській.

Відверто кажучи, хоч я і звикла до свого затишного робочого місця в редакції, та жага до чогось нового взяла гору. Попередньо мені вже доводилось бувати у різних коворкінгах і я бачила не один цікавий заклад, але Passage Interdit мене неабияк вразив.

Коли я потрапила сюди вперше, мене приємно подивував не стільки інтер’єр, як атмосфера, яка панує в івент-холі.

Це не типова робоча атмосфера, з офісною метушнею, перетягуванням крісел і теревенями з колегами про політику. Тут затишно і просторо водночас. Найбільше я облюбувала місце поруч з кухнею – барна стійка з високими кріслами і панорамний вид з вікна на річку Стир. Смачна кава, ноутбук і робочий день вже обіцяє бути вдалим та продуктивним.

Зранку мені довелось взятись за розшифровування чергового інтерв’ю. Вже на 12:00 я побігла на комісію в обласну раду. Попередньо мені здавалось, що місце розташування Passage Interdit дещо незручне, та насправді – практично в самісінькому центрі. 2 хвилини прогулянки маленькими вуличками і я вже на зупинці на вулиці Винниченка. Я взагалі полюбляю блукати безлюдними старенькими вуличками міста, тому пройтись до івент-холу для мене – лише в задоволення.

Читайте також: Один день у коворкінгу «Passage Interdit»: як це було

За дві години я вже повернулась на своє робоче місце. Щоправда, спека на вулиці мене дещо виснажила, а тому перед тим, як піднятись у коворкінг, я вирішила забігти на хвильку у бар, який розташований на першому поверсі івент-холу. Я вже давненько запримітила його, але все ніяк не було нагоди ознайомитись з меню.

Бармен Ігор побачивши нову гостю привітався та дружелюбно посміхнувся. Інтер’єр також виявився затишним. Бар відкритого типу, тож відвідувачі мають змогу бачити, як працює бармен, змішуючи інгредієнти для коктейлів.

«Бар у івент-холі Passage Interdit – це як додаток для тих, хто хоче щось випити – кави, чаю, чи зїсти якесь тістечко. Це відкритий бар, де люди можуть прийти і подивитись, як і що робить бармен. У нас є переносна барна станція, тому я можу виїжджати на різноманітні заходи і робити коктейлі просто перед гостями», - розповів бармен Ігор Романюк.

Столиків тут вдосталь як для великої компанії, так і для того, щоб посидіти удвох за горнятком кави.

А от бар мене неабияк вразив. У меню не лише кава і чай, а й алкогольні та безалкогольні напої. Побачивши кілька цікавих пляшок на вітрині, не втрималась і почала розпитувати бармена про асортимент.

Ігор Романюк розповідає, що у барі Passage Interdit є власна коктейльна карта. Керівництво перед відкриттям запросило відомого бармена, аби він розробив кілька цікавих рецептів коктейлів.

Читайте також: «Passage Interdit» – це маленька сім’я», – керівник проекту Ірина Хеплер

«У нас в коктейльній карті є 7 авторських коктейлів, які розробив один відомий бармен. Також є класичні коктейлі – «Джин-тонік», «Лонг-Айленд», «Куба Лібре», а загалом – 14 коктейлів. Також у барі є ексклюзивна лінійка алкоголю.

Багато є такого, що ви не знайдете ніде – «Monkey Shoulder» , «Tomatin», коньяк «Ferrand Landy» – справжній коньяк з провінції Коньяк. З лікерів - «Vana Tallinn» і абрикосовий «Apricot Brandy», класичні – «Aperol», бітери «Campari», «Montenegro», вермути «Cinzano», - розповідає бармен Ігор Романюк.

А ще я помічаю поруч з барною стійкою окремий холодильник, де акуратно вкладені пляшки вина. Помітивши мій інтерес, бармен зауважує, що кожен вид вина у ції камері зберігається за певної температури, як того вимагають вимоги до зберігання червоного, рожевого і білого вин.

У барі Passage Interdit – лише натуральні вина з Італії, Франції, Португалії, Чилії, Грузії і навіть з Нової Зеландії. Здебільшого червоні та білі сухі вина, а також, напівсолодке рожеве.

Відповідна барна атмосфера, та симпатичні пляшки на вітрині з оригінальними напоями – неабияка спокуса. Однак в робочий час я собі не можу дозволити алкоголь, та й роботи ще багато до вечора. Тому, прошу бармена зробити якийсь безалкогольний освіжаючий коктейль.

Читайте також: ТОП-10 подій, які можна провести у Passage Interdit

«Я б вам запропонував «Мексиканський лимонад». Ми вигадали цей рецепт спеціально для літа, коли люди у спеку хочуть чогось освіжаючого. Адже, окрім лимонного фрешу, тут ще й м’ята та імбир. Я думаю, вам сподобається», - переконаний Ігор.

Отож у складі «Мексиканського лимонаду» - ванільний сироп, імбир, лимонний фреш. Усе збивається в шейкері. У келих олдфешн засипається лід, збиті інгредієнти проціджуються через стрендж-сито і келих по вінця заповнюється газованою мінеральною водою. Зверху Ігор прикрасив мій лимонад шматочками чіпсів з лайму та лимону.

До слова, фруктові чіпси у барі Passage Interdit власного виробництва – грейпфрут, апельсин, лайм і лимон.

А щє тут дуже смачна кава – суміш арабіки та робусти. Тим, хто полюбляє чай – у барі вам запропонують дуже смачні сорти німецької фірми «Althaus»: 3 види чорного і 3 види фруктового чаю, зелений та чай без кофеїну. До кави – тістечка, чізкейки, шоколадний та солений тарт, тірамісу, макаруни. Часом тут можна і поласувати тортами та бізе. А ще Ігор може зробити для вас дуже смачний та поживний milk-shake з пластівцями.

Відвідувачі Passage Interdit вочевидь полюбляють цей заклад, і проводять багато часу у барі. В затишній атмосфері за чашкою чаю чи кави ведуть бесіди, обміннюються ідеями та просто весело проводять час.

Вечорами, у компанії друзів тут можна випити келих вина чи чогось більш міцненького і подивитись фільм. Так-так, адже у Passage Interdit проводять не лише вечірки, а й кіносеанси.

Отож, робота – роботою, експеримент – експериментом, та я обов’язково колись після роботи зазирну у бар Passage Interdit скуштувати келих чилійського вина.

А поки скажу єдине: Passage Interdit – це не просто івент-хол, це не просто коворкінг. Це простір, де ви можете гарно провести час, попрацювати і відпочити, знайти нових друзів і… просто помріяти за чашечкою кави, споглядаючи як метушиться світ за вікном.

За кілька місяців з часу відкриття – цей заклад став для мене вже по-своєму рідним. І так –  якби я обирала де працювати: у величезному офісі, коворкінгу чи вдома, я б таки обрала коворкінг.

Культурний центр Passage Interdit знаходить за адресою:

м. Луцьк, вул. Набережна, 42, тел. (095) 55 99 797

Instagram: instagram.com/passageinterditlutsk

Facebook: facebook.com/passageinterditlutsk

Текст: Еля КОРОТИНСЬКА (Перший)

Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший).


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцькі лицарі взяли участь в міжнародному чемпіонаті «Зов героїв». ФОТО
Наступна новина Відомо, коли поховають загиблого чотири роки тому бійця з Волині
Останні новини
Схожі новини