Хто фінансуватиме Володимир-Волинську школу-інтернат?

Хто фінансуватиме Володимир-Волинську   школу-інтернат?

Постійна комісія з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму перенесла на наступне засідання розгляд проекту рішення "Про Володимир-Волинську спеціа-лізовану школу-інтернат І-ІІІ ступенів "Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки".

Нагадаємо, у проекті рішення рекомендується управлінню освіти,  науки і молоді облдержадміністрації включити Володимир-Волинську спеціалізовану школу-інтернат І-ІІІ ступенів «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки» в мережу закладів освіти, що фінансуються з обласного бюджету.

Дискусії щодо фінансування закладу тривають з початку 2018 року. У січні депутати рекомендували виконкому Володимир-Волинської міської ради включити  Володимир-Волинську спеціалізовану школу-інтернат І-ІІІ ступенів «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки» до мережі закладів, які фінансуються з міського бюджету. Причиною стало те, що в школі навчалося менше 70% дітей з області. Між тим, згідно зі ст. 90 Бюджетного кодексу України, з обласного бюджету можуть фінансуватися лише ті заклади освіти, в яких навчається 70% дітей з області, а не місцевих.

Директор  закладу Валентин  Вірковський повідомив обласну раду, що у вересні 2018 ситуація зміниться і школа знову матиме право фінансуватися з обласного бюджету. Про це йшлося на серпневому засіданні майнової комісії, яка рекомендувала сесії підтримати відповідний проект рішення при умові підтвердження відповідності співвідношення контингенту учнів, зазначеного у підпункті "а-1" п.2 ч.1 ст. 90 Бюджетного кодексу України, за показниками статистичного звіту.

Вчора в закладі працювала відповідна комісія, яка вивчала ситуацію. До її складу входив перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик. Він проінформував постійну комісію з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму про стан справ у закладі.

Зі слів пана Пирожика, зі структури Володимир-Волинської спеціалізованої школи-інтернату досі не виведений дитячий садок, фінансування якого, згідно з Бюджетним кодексом, не може здійснюватися з обласного бюджету. "Щодо учнівського контингенту, то формально витримані пропорції і в закладі навчатиметься 70% дітей, які не проживають у Володимирі-Волинському. Однак, серед цих дітей є мешканці з інших областей. З Волинською обласною радою, яка передбачає кошти в обласному бюджеті на фінансування, цього ніхто не узгоджував. Вважаю, що питання щодо фінансування не готове до розгляду", - резюмував перший заступник голови обласної ради.

Зауважимо, що попри зміни мережі у 2018 році, обласний бюджет фактично фінансував Володимир-Волинську спеціалізовану школу-інтернат І-ІІІ ступенів «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки», надаючи субвенцію бюджету  Володимиру-Волинському. Майже 800 тис. грн обласних коштів було спрямовано на дитячий садок, який існує при школі і який відвідують міські діти.

Проаналізувавши ситуацію, депутати відклали розгляд проекту рішення Про Володимир-Волинську спеціалізовану школу-інтернат I-III ступенів «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки».

 

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Митники попереджають про затори на «Ягодині»
Наступна новина Історія лучанина, який живе в авто. ФОТО
Останні новини
Схожі новини