Хто насправді «пиляє» гроші волинської громади

Хто насправді «пиляє» гроші волинської громади

Зачепили мене трохи ці слова «дєрібанчики», «распілілі» сказані головою ОДА у понеділок, дуже хотілося одразу відповісти, але стримався.

Проте, сьогодні, коли під постом керівника інформаційної служби ОДА п.Головачук, Володимир Петрович запитав мене (напевно як автора прийнятого бюджетного регламенту), чому ж я мовчу щодо «дєрібанчику», на сленгу губернатора, 32 млн. грнивень все ж вирішив відповісти публічно і пояснити свою позицію!

Отож В.П. Гунчик запитав мене:

«Михайле(Імберовському), а чому ти не говориш про розпилені 32 млн.гр обласного бюджету без попереднього обговорення. Ну, хоча б на профільних комісіях облради. Та й з ОДА ніхто не радився. А перелік доріг був переданий в облраду ще місяць тому. Що на це відповів Пирожик? Зайди, я дам копію. З датою отримання і відправки. Чому цей перелік не попав депутатам? Питання риторичне».

Відповідаю: Шановний Володимире Петровичу, щодо розпилу 32 мільйонів я маю СВОЮ, як позафракційний депутат, особисту думку!!!

Теза перша.

У питомій вазі цих 32 млн.грн. левову частку займали кошти вивільнені від фінансування обласним бюджетом ветеринарної медицини - більше 24 млн. грн. !!!( до речі, вважаю, що ці кошти для Волині і всієї України вдалося відстояти в тому числі за допомогою моєї ініціативи і роботи, як депутата, маю на увазі підготовлене мною звернення до КМУ щодо переведення фінансування галузі із обласного до держбюджету, яке було підтримане обласною радою!)

Теза друга. Щодо розпилу.

Переконаний, що розпил планувався не депутатами обласної ради, а саме ОДА, оскільки половину з цих грошей, а це 16 млн. грн. у проекті бюджету від ОДА планувалося направити на утримання перинатального центру у 2018 році, і це при тому, що він ще не добудований і не зданий .., а у відповіді на мій запит щодо цього питання п.Ващенюк повідомляв про суму всього у 8,691 млн.грн..., куди планувалося спрямувати решту не зрозуміло!...
Також не зрозумілою була сума у майже 12 млн. грн. на співфінансування закупівлі разом із держбюджетом 50/50 ангіографа!..., якщо у минулому році для закупівлі такого ж вона складала, по моій пам`яті, лише 4 млн.грн...І таких питань немало…

Теза третя.

Ви не праві щодо того, що не було обговорення змін до пропозиції бюджету у варіанті ОДА!...
Головою бюджетної комісії, на той час Тураком А.А., була поставлена категорична умова щодо участі на погоджувальній раді з питання бюджету директора департаменту фінансів ОДА п. Никитюка І.М., з яким кожна пропозиція щодо змін обговорювалась і узгоджувалась, і, що важливо, заперечень не викликала! А чому Вас не було поставлено до відома? Питання риторичне…

Теза четверта. Щодо доріг.

Я справді не впевнений чи надавала ОДА перелік доріг, аргументую чому. Бо коли на бюджетних слуханнях 24.12.17 депутати жорстко поставили питання щодо їх надання, п.Довгополюк кинув (в прямому розумінні) цей перелік на мій стіл «гордо» залишивши після цього трибуну, з якої доповідав!... 
Якщо такий перелік в облраді був, то чому одразу після цього працівники апарату ради, зрадівши, попросили мене надати цей перелік для розповсюдження серед депутатів облради? А ще, чому цього ж вечора, дізнавшись, що я такий перелік маю, до мене звернулись народні депутати від Волині Ігор Гузь та Ірина Констанкевич із проханням поділитись з ними такою інформацією??? Адже вони теж надавали Вам особисто відповідні запити, а відповіді не отримали…

P.S. Сьогодні Стрітення Господнє, свято, яке символізує зустріч Старого Заповіту в особі старця Симеона і Нового Заповіту в особі Ісуса Христа, часи коли було ОКО ЗА ОКО, ЗУБ ЗА ЗУБ завершились, а прийшов час нової філософії життя - ЛЮБИТИ ОДИН ОДНОГО (найголовніша заповідь СПАСИТЕЛЯ)!!!

Тому, вітаючи Вас із цим святом, прошу бачити у представницькій владі Волині, до якої належу і я, не ворогів , а ПАРТНЕРІВ і дослухатися до думки депутатського корпусу, адже це і є думка територіальної громади Волині!


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (8)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вчені визначили нову корисну властивість йогурту
Наступна новина 4 космічні розробки NASA, якими тепер користуються всі
Останні новини
Схожі новини