Вчені визначили нову корисну властивість йогурту

Вчені визначили нову корисну властивість йогурту

Вживання навіть невеликих кількостей йогурту позитивно впливає на здоров'я серцево-судинної системи, знижуючи ймовірність розвитку інфаркту або інсульту.

Про це йдеться у статті медиків, опублікованій в American Journal of Hypertension.

Вчений Джастін Буендіа з Бостонського університету і його колеги вияснили, що йогурти позитивно впливають на органи кровообігу. Експерти вивчили дані, зібрані соціальними закладами охорони здоров’я в рамках проекту з моніторингу здоров'я серед медсестер (NHS) і медпрацівників (HPFS), які проводилися в США з 1980 до 2012 року.

Ми давно припускали, що довготривале вживання йогурту може знижувати шанси захворіти на недуги серцево-судинної системи, так як подібні ефекти відкрили у деяких інших кисломолочних продуктах. Ми показали, що це дійсно так, спостерігаючи за дуже великою кількістю чоловіків і жінок з високим тиском, за їх життям ми стежили в деяких випадках понад 30 років,
– розповідає Буендіа.

Загалом науковцям вдалося отримати дані про дієти і здоров’я понад 73 тисяч американців в середньому і літньому віці, приблизно чотири тисячі яких померли за час роботи цих проектів. Це дозволило Буендіа і його колегам зрозуміти, які компоненти їх раціону були пов'язані з передчасною смертю, а які навпаки – зміцнювали здоров'я.

Як показав аналіз інформації, вживання навіть невеликих порцій йогурту (близько двох порцій на тиждень) досить сильно впливає на стан серцево-судинної системи і у чоловіків, і у жінок.

Наприклад, ймовірність розвитку інсультів і інфарктів в учасників дослідження знижувалася приблизно на 17 і 21%. До того ж, шанси отримати будь-які інші хвороби серця і судин знизилися на 16% для жінок, і на 31% – у чоловіків, якщо вони дотримувалися здорової дієти.

Вчені припускають, що позитивна дія йогурту пов'язано з тим, що він стимулює виробництво моноокиси азоту, що розслаблює судини і змушує їх розширюватися, а ферменти можуть перешкоджати формуванню холестеринових бляшок на їх стінках.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чому у німецьких містах громадський транспорт зроблять безкоштовним
Наступна новина Хто насправді «пиляє» гроші волинської громади
Останні новини
Схожі новини