Кіберполіцейський, якого у Луцьку викрили на хабарі, взяв з вебкам-моделей майже 3 тисячі доларів

Кіберполіцейський, якого у Луцьку викрили на хабарі, взяв з вебкам-моделей майже 3 тисячі доларів

ДБР затримало кіберполіцейського з Волині, який вимагав гроші у вебкам-моделей.

Деталі затримання ІА «ВолиньPost» повідомила речниця територіального управління Держбюро розслідувань у Львові Тетяна Муравель.

Працівники Територіального управління ДБР Львова затримали старшого інспектора одного з відділів Департаменту кіберполіції у Волинській області під час одержання хабаря.

Як встановило слідство, поліцейський відшуковував в інтернеті вебкам-моделей з Волині.

Він встановлював особи моделей та призначав їм зустріч. Під час зустрічі правоохоронець погрожував дівчатам притягнути їх до кримінальної відповідальності за нібито розповсюдження порнографії, хоча жодних доказів таких дій у нього не було.

Уникнути покарання, за словами правоохоронця, моделі могли лише щомісяця сплачуючи йому по 300 доларів США. У такому випадку поліцейський обіцяв сприяти діяльності інтернет-моделей і попереджати їх про можливе проведення у них слідчих дій.

З грудня 2021 року до початку січня правоохоронець встиг отримати від різних заявниць 2,9 тисячі доларів США неправомірної вигоди.

4 січня його затримали під час отримання чергового хабара - 1,5 тисячі доларів США.

Попередня кваліфікація: повторне вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).

Також перевіряється причетність до вказаного злочину інших поліцейських та керівництва відділу протидії кіберзлочинності у Волинській області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У 2021 році на Волині оформили близько 100 тисяч біометричних паспортів
Наступна новина Ліцей Луцької громади отримав шкільний автобус
Останні новини
Схожі новини