Кіберспорт офіційно визнали видом спорту в Україні

Кіберспорт офіційно визнали видом спорту в Україні
Фото ілюстративне

Кіберспорт офіційно визнали видом спорту в Україні.

Відповідне рішення прийняли на засіданні Комісії з визнання виду спорту в Україні. Про це повідомив заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков у фейсбуці.

«Для нашої країни це історичний момент, адже кіберспорт – це вже давно не просто «стрілялки», а фундаментальний елемент сучасної цифрової культури. Ним захоплюються близько 600 мільйонів людей, серед яких і мільйони українців», – написав посадовець.

Він розповів, що в Україні висока культура кіберспорту та сильні гравці.

«Наші команди регулярно перемагають на різноманітних турнірах по всьому світу. Ця індустрія вже давно перетворилась в справжній бізнес, який приносить багато користі та можливостей як локального, так і світового масштабу», – зауважив заступник міністра.

«Сподіваюсь, що кіберспорт в Україні сьогодні став не тільки офіційним видом спорту, а й частиною економіки нашої країни. Адже проведення змагань, розвиток інфраструктури та розробка ігор може значно поповнювати бюджет країни та відкриватиме нові можливості та перспективи!» – додав він.

Читати також: Луцький півмарафон у фото. Емоції, які варто побачити

Довідково
Кіберспорт, е-спорт – спортивні змагання з відеоігор.
Історія електронного спорту почалася з гри Quake, яка мала режим мережевої гри через LAN або Інтернет. Завдяки популярності гри Doom, в 1997 році в США з'явилася перша ліга електронного спорту – Cyberathlete Professional League (CPL)[1]. Відтоді з'явилося багато нових ліг із кіберспорту.
2015 року світова аудиторiя кіберспорту становила 226 мільйонiв людей і планувалося, що 2019 року вона досягне 427 мільйонiв.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За добу коронавірус виявили у понад 2400 українців. На Волині – 60 нових хворих
Наступна новина Найбільше – у Луцьку та Ківерцівському районі. Де на Волині виявили коронавірус за минулу добу
Останні новини
Схожі новини