Київ заарештував всі українські активи Газпрому

Київ заарештував всі українські активи Газпрому

Міністерство юстиції має намір змусити Росію виплатити до копійки всі борги, які є на сьогодні, а також стягнути виграні в Стокгольмському арбітражі 4,63 млрд доларів.

Всі активи російського Газпрому, які перебували на території України, вже конфісковані на користь державного бюджету. Про це у вівторок, 20 березня, заявив міністр юстиції України Павло Петренко, повідомляє  Укрінформ

Він зазначив, що було вилучено понад 100 млн гривень. У планах - стягнути ще шість мільярдів доларів.

"Можу сказати, що Міністерство юстиції стягне з Газпрому ще так само шість млрд доларів за рішенням українського суду за штрафом на користь бюджету за ініціативою Антимонопольного комітету. Ми вже стягнули частину коштів - все, що було у Газпромуна території України, було описано, арештовано і стягнуто до державного бюджету. Це понад 100 млн грн, які вже потрапили в український бюджет", - зазначив Петренко.

Міністерство юстиції співпрацюватиме з колегами з інших рішень, аби змусити Росію виплатити до копійки всі борги, які є на сьогодні. Як уточнив міністр, "йдеться про 8,5 млрд гривень".

"Є відповідне доручення прем'єр-міністра Гройсмана, і у нас зараз є хороші перспективи і хороші напрацювання щодо виконання цих рішень не тільки в Україні, але і в інших країнах, з якими Україна має відповідні договори", - повідомив міністр юстиції.

Що стосується рішення Стокгольмського арбітражу, який 28 лютого зобов'язав Газпром доплатити Нафтогазу 4,63 млрд доларів за недопоставку узгоджених обсягів газу для транзиту, Петренко зауважив, що зараз Нафтогаз України проводить відповідні заходи щодо запуску процесу стягнення цих коштів.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцькраді з'явиться черговий департамент. ВІДЕО
Наступна новина Ринок автобусних перевезень в Україні можуть монополізувати
Останні новини
Схожі новини