«Газпром» заявив про завершення будівництва першої нитки «Турецького потоку»

«Газпром» заявив про завершення будівництва першої нитки «Турецького потоку»

Російський газовий монополіст «Газпром» заявив про завершення будівництва першої нитки «Турецького потоку». 

Про це йдеться у повідомленні на сайті компанії, – пише УНІАН

«Сьогодні біля чорноморського узбережжя Туреччини завершилося глибоководне укладання морської ділянки першої нитки газопроводу« Турецький потік», - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, за розрахунками експертів, запуск першої нитки газопроводу «Турецький потік», який будується Росією в обхід території України дном Чорного моря, може позбавити нашу країну обсягів транзитного газу в розмірі майже 18%.

За даними НАК «Нафтогаз України», через запуск газопроводу «Турецький потік» Україна втратить щорічний дохід від транзиту газу в розмірі 0,5 млрд дол.

Довідка УНІАН. «Турецький потік» - проект газопроводу з Росії до Туреччини через Чорне море і далі до кордону Туреччини із суміжними країнами. Планується, що першою ниткою буде транспортуватися газ для турецького ринку, другою - до країн Південної і Південно-Східної Європи.

Потужність кожної нитки - 15,75 млрд куб. м газу на рік. Будівництво морської ділянки «Турецького потоку» почалося 7 травня 2017 року. За даними «Газпрому», обидві нитки газопроводу планується ввести в експлуатацію до кінця 2019 року.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Садиба Лесі Українки у Колодяжному запрошує туристів поринути у поетичний світ
Наступна новина Які продукти небезпечно їсти перед сном
Останні новини
Схожі новини