Кисень, квартири, нормальне приймальне. Як розвивається медицина Любомльської громади

Кисень, квартири, нормальне приймальне. Як розвивається медицина Любомльської громади
У палаті лікарні в Любомлі

У Любомльській тергромаді шукають гроші на реконструкцію приміщення під житло для медиків, облаштовують додаткову кількість ліжок кисневими точками та вже випробовують нове приймальне відділення, реконструйоване цьогоріч. Днями там побував голова Волиньради з волинськими обранцями: оглянули локації, обговорили проблеми.

Найперше Григорій Недопад разом із депутатами облради Володимиром Бондарем, Володимиром Дибелем, головою Ковельської райради Вячеславом Швораком, помічником нардепа Ігоря Гузя Андрієм Бокочем, головою Любомльської громади Романом Ющуком подивилися, у якій будівлі любомльчани планують облаштувати квартири для медиків.

Проект ініціював головний лікар Любомльської лікарні депутат Волиньради Володимир Дибель. Житло для медиків допомогло б йому, каже Володимир Дибель, втримати на робочих місцях лікарів та медперсонал. Це могла б стати стимулом для молодих фахівців прийти на роботу в Любомль.

Нині у триповерховій споруді, що в місті Любомль, знаходиться кілька установ, серед них і місцева «первинка». Однак більшість будівлі – порожня. У Любомлі просять Волиньраду долучитися до фінансування реконструкції будівлі під житло. Найперше тут треба замінити дах, це коштує 3,5 млн грн.

Тут будуть квартири для лікарів

Наразі у Любомльській лікарні вже функціонує оновлене приймальне відділення. Його реконструювали державним коштом.

У стінах медзакладу саме триває облаштування нових кисневих точок. Ці роботи лікарня проводить за власні кошти.

Побачили обранці і новий комп’ютерний томограф, придбаний для пацієнтів Любомльського ТМО.

«Цього року провели реконструкцію приймального відділення за програмою «Велике будівництво». Ми зробили приймальне відділення таким, аби людям було максимально зручно: і пацієнтам, і медикам. Тут і раніше було приймальне відділення, але сьогодні все працює інакше. Крім того, будівлю утеплили (освоїли 7 мільйонів гривень). За цією ж програмою закупили комп'ютерний томограф (оснастили кабінет і поставили сучасний КТ з великими можливостями). Уже його запустили в роботу, маємо на це всі потрібні документи», - розповів Володимир Дибель.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Любомлі планують будувати спорткомплекс. І звільнити палац Браницьких

До пандемії лікарня мала інфекційне відділення на 20 ліжок. Згодом ще астину ліжок тут перепрофілювали і створили інфекційний шпиталь. Нині з ковідними хворими працює до сотні людей. У лікарні було 80 кисневих точок, додатково встановлюють ще 46 кисневих точок на понад 6 мільйонів гривень. Відтак у відділенні буде 126 ліжок з кисневими точками біля них. Планують купувати кисневу станцію.

«Дійсно, соціальне житло – це додатковий стимул для молодих спеціалістів, молодих сімей працювати на території громади. Любомльська тергромада готова вкладати гроші в цей проект, однак самотужки не потягне. Зараз є потреба замінити дах, а в подальшому треба робити внутрішні ремонти. Подивилися також, як функціонує оновлене приймальне відділення на території громади – в любомльській лікарні. Ну, й переконалися, що всі ліжка в цій лікарні скоро будуть обладнані кисневими точками. Це так необхідно, аби здолати проблему з ковідом», - резюмував поїздку Григорій Недопад.

З робочої поїздки голови Волиньради до Любомля


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За добу ще у 768 волинян виявили коронавірус. У яких громадах
Наступна новина Голова Волинської митниці написав заяву на звільнення
Останні новини
Схожі новини