Ківерчани вчилися правильно реагувати під час надзвичайних ситуацій

Ківерчани вчилися правильно реагувати під час надзвичайних ситуацій

24 лютого – день, який показав не лише українцям, а й усьому світу, що ніколи не знаєш, коли на тебе або людину поруч чатує біда. Всі ці події також засвідчили, що правильна реакція у надзвичайних ситуаціях рятує життя. Це вміння було актуальним і раніше, а тепер стало надважливим.

Щоб навчити мешканців Ківерцівської громади життєво цінних знань, громадська організація  «Школа безпеки та виживання дітей «Тивер» організували протягом травня-червня серію тренінгів з домедичної допомоги. Відбулося це завдяки їх проєкту «Твоя безпека – спільна відповідальність», що був підтриманий в межах конкурсу адвокаційних ініціатив від Волинського Інституту Права та Національного фонду на підтримку демократії (NED).

«Одне із завдань нашої організації – вчити людей практично реагувати під час виникнення надзвичайної ситуації. Ми маємо фахових спеціалістів, успішний досвід у цьому напрямку і відповідне навчальне спорядження. Тобто, тема безпеки для нас є дуже близькою і ми працюємо над нею багато років», – зазначає координатора з проектної роботи ГО «Школа безпеки та виживання дітей «Тивер» Людмила Тананайська.

За її спостереженнями, раніше волинянин не надто серйозно сприймали важливість домедичної допомоги, бо вважали, що їм ці знання не знадобляться. Проте…

«З моменту повномасштабного вторгнення росії затребуваність таких тренінгів зросла. Люди самі звертається із бажанням бути більш поінформованими у тому, як надати домедичну допомогу», - розповідає Людмила.

В межах проєкту «Твоя безпека – спільна відповідальність» в Ківерцях відбулося п’ять комплексних навчань на тему безпеки. Кожне заняття мало різну тематику, хоча частково вони перегукувалися.

«Вчили учасників надавати допомогу на висоті та основ туристично-рятувальних робіт; були заняття націлені на безпечне поводження з електроприладами; розповідали, як діяти під час пожежі та яку допомогу треба надати; не обійшлося й без теми тривожної валізки – як скласти найважливіше і не брати зайвого.   Увагу приділили і наданню домедичної допомоги під час кровотечі, зупинки дихання, втрати свідомості», – зазначає тренерка проєкту Анастасія Демянчук.

В середньому, за її словами, на кожному занятті було понад двадцять відвідувачів. Це були ківерчани різних вікових категорій, але здебільшого молодь. Учасниця навчань Анна розповіла, що почала відвідувати ці навчання, бо такі знання їй можуть знадобитися.

«Заняття корисні тим, що, якщо раптом з людиною щось станеться, цілком ймовірно, я зможу надати домедичну допомогу. Наприклад, під час сильної кровотечі потрібно знати, як надягати джгут, скільки часу його тримати. Якщо людина втратить свідомість, треба знати, як приводити її до тями. Я не лікар, але такі знання точно не стануть лишніми», – підсумувала Аня.

Довідково: Згадана діяльність відбулася в межах ініціативи «Посилення адвокаційних спроможностей громадського сектору Волині для запровадження сталих демократичних принципів формування та реалізації місцевої політики», що реалізовує Волинський Інститут Права за підтримки Національного фонду на підтримку демократії (NED).


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку відкрилась інсталяція, присвячена дітям-жертвам війни
Наступна новина Білорусів агітують підписувати контракт з російськими ПВК, - Генштаб
Останні новини
Схожі новини