Київ повинен надати Луцьку кошти на придбання 30 тролейбусів

Київ повинен надати Луцьку кошти на придбання 30 тролейбусів

Тільки в п'яти тролейбусах, що курсують Луцьком, немає автоматичної системи оповіщення про зупинки і напрямок маршруту.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування, соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 30 січня, передає ІА Волинські новини.

Як повідомив виконувач обов’язків директора КП «Луцьке підприємство електротранспорту» Володимир Пуц, у 10 тролейбусах є автоматичне озвучення зупинок, у інших зупинки озвучують водії. Також майже всі тролейбуси мають зовнішню систему оповіщення для людей із вадами зору, завдяки якій озвучуються напрямки руху транспорту.

«Ми постійно проводимо роботу з водіями, аби вони озвучували зупинки, але потрібно розуміти усю специфіку роботи та її складність, зокрема у зв’язку з категорією населення, яка традиційно користується тролейбусами», – сказав Володимир Пуц.

Він також запропонував періодично влаштовувати круглі столи за участю представників ЛПЕ, на яких би обговорювалися нагальні проблеми підприємства.

Щодо 30 новеньких тролейбусів, які мають закупити Луцьку, то, як пояснив директор департаменту економічної політики Олександр Озінович, оскільки йдеться про проект уряду України та Європейського інвестиційного банку «Міський громадський транспорт України», місту залишається тільки чекати, коли кошти надійдуть із Києва.

«Від нас нічого не залежить», – резюмував Олександр Озінович.

«Необхідно оновлювати транспорт, адже за 10 років ЛПЕ не придбало жодного нового тролейбуса», – додав Володимир Пуц.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Виплати субсидій можуть зупинити по всій Україні
Наступна новина Депутати розглянули звернення щодо користування підземними водами
Останні новини
Схожі новини