Кліщі все ще небезпечні. За тиждень шестеро волинян підхопили небезпечний недуг

Кліщі все ще небезпечні. За тиждень шестеро волинян підхопили небезпечний недуг

З початку 2019 року 30 волинян захворіли на хворобу Лайма (кліщовий бореліоз), яку переносять кліщі. 6 випадків трапилось в останній тиждень серпня.

З симптомами кліщового бореліозу за медичною допомогою звернулися жителі Ратнівського, Маневицького районів і Луцька, – повідомили у Волинському обласному центрі громадського здоров’я.

Усі вони видалили кліщів самостійно, не звертаючись до медзакладів. Серед постраждалих - двоє дітей віком 12 та 14 років.

Всього від укусів кліщів у 2019-му році на Волині постраждало 417 осіб, з них 151 дитина.

Чим небезпечна хвороба Лайма?

Борелії (збудники захворювання) можуть спричинити масштабні ураження організму: від хвороб серця до порушень в роботі центральної нервової системи, в тому числі мозку.

Перші прояви хвороби Лайма: почервоніння в місці присмоктування кліща, біль голови, ломота у м’язах, слабкість. Якщо не розпочати лікування, на другій стадії хвороба може призвести до ураження шкіри, суглобів, м’язів, нервової та серцево-судинної систем, в подальшому – до інвалідності.

Ризик зараження залежить від тривалості присмоктування кліща: протягом доби вірогідність невисока, проте до кінця третьої доби наближається до 100%. Якщо ви виявили на тілі кліща – обов’язково звертайтесь за медичною допомогою.

Піки активності кліщів – квітень-травень і серпень-вересень.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Після 3-місячної реконструкції відкрили луцький «Епіцентр». Що змінилось
Наступна новина Луцьк читає. Книжкові пристрасті працівників «Променя»
Останні новини
Схожі новини