Книгарня «Є» продаватиме більше російськомовних книжок

Книгарня «Є» продаватиме більше російськомовних книжок
Фото ілюстративне

Книгарня «Є» відтепер продаватиме більше російськомовних книжок. До цього ж на полицях магазинів цієї мережі частка книг українською мовою становила 90% і більше. 

Про це мережа книгарень повідомила у фейсбуці.

Таке рішення прийняли через те «що у російськомовного продукту на українському ринку більше шансів».

Ситуацію у книгарні «Є» бачать так:  

1. Якщо не враховувати мережу книгарень Є, 50-70% в обороті великих книготорговельних структур складає російська книга (як імпортована так і видана в Україні).
2. Головною причиною просування ритейлом російської книги є привабливі умови (більша маржа)
3. Можливість створювати привабливі умови визначається у першу чергу перевагами у собівартості російського продукту у порівнянні з українським (менша вартість авторських прав та перекладу на один примірник)
4. Російський книжковий бізнес завжди може розраховувати на підтримку власної держави у просуванні свого продукту в Україні.

«Нескладно передбачити, що в цих умовах сегмент україномовної книги поступово стискатиметься, українські видавці будуть менше видавати, а читачі будуть купувати ще більше російською - всупереч власному бажанню. Чи подобається нам цей стан речей? Ні. Чи в силах ми, як книготоргівельна мережа, його змінити? Ні. Чи можемо ми ігнорувати цю реальність? Ні. Виправити таке становище може лише дієва державна політика, а Книгарня «Є» змушена враховувати викладені обставини у плануванні своєї подальшої роботи», – йдеться у дописі.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Борги клієнтів «Волиньгазу» досягли 40 мільйонів гривень
Наступна новина «Доля командира нелегка». Сергій Козак. ЖИТТЯ ПІСЛЯ ВІЙНИ
Останні новини
Схожі новини