У Луцьку презентуватимуть книжку про справжній український Донбас. Він існує

У Луцьку презентуватимуть книжку про справжній український Донбас. Він існує

Авторка книги «Схід українського сонця. Історії Донеччини та Луганщини початку ХХІ століття» Катерина Зарембо приїде до Луцька поговорити про той Донбас, про існування якого ми знаємо надто мало – про український Донбас.

Книга вийшла наприкінці 2022-го у видавництві «Човен».
 

«Човен» - львівське видавництво, яке спеціалізується на репортажах та нон-фікшн. Це вже друга книжка «Човна» про український схід, яка вийшла у рік «великої війни» (перша - репортаж Світлани Ославської про місто, яке росіяни уже фактично зрівняли із землею і яке наразі окуповане - «Сєверодонецьк. Репортажі з минулого»).

У книзі «Схід українського сонця» дослідниця Катерина Зарембо через історії Донеччини та Луганщини і її людей пояснює: чому ми сприймаємо сьогодні Донбас як сприймаємо і звідки це. 

Катерина Зарембо розповідає про іншу Донеччину і Луганщину - про їх українську сутність і те, як у важливі моменти історії на цих теренах завше були люди, які долали опір, але клали цеглини в український мур на Донбасі. Багато із них сьогодні на фронті. Дехто уже загинув. Це науковці, громадські активісти, релігійні діячі, митці, викладачі і навіть футбольні фанати. 

Вона аналізує цифри, події, факти і те, як вони змінювали Донбас. 

Історію завершує розділом про ФК «Шахтар» та його ультрасів. І цю книжку варто прочитати, щоб дійти до нього. А підсумовує - у потязі «Костянтинівка- Київ» у 2021-му, коли їде в ньому зі своїми донецькими друзями і слухає їхні розмови про світ, простір, який вони змушені були залишити. Згодом вона сама зрозуміє, як це, бо муситиме виїжджати з Києва через бойові дії. 

Розмова навколо книжки, яка дає бій радянським міфам,  відбудеться у суботу, 25 лютого, у стінах Книгарні Є в Луцьку (вул. Лесі Українки, 30). Модеруватиме - журналістка Мирослава Ільтьо

Вхід вільний. 

 * * *

Катерина Зарембо - дослідниця, перекладачка та викладачка; фахівчиня з питань зовнішньої політики і громадянського суспільства України. Асоційована аналітикиня Центру «Нова Європа»; викладачка кафедри міжнародних відносин Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Авторка книжки «Писати аналітику може кожен. Мистецтво переконливого тексту» (за участі Ірини Лапшиної, Ілони Сологуб, Тараса Доронюка, Анни Юрґен), 2021 рік. Переклала українською «Після війни. Історія Європи від 1945 року» Тоні Джадта.



Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «МХП-Баффало» – на варті продовольчої безпеки, або Як волинське підприємство працює в умовах війни
Наступна новина Макс Кідрук співпрацюватиме з луцьким волонтерським штабом «Ангар»
Останні новини
Схожі новини