Колекціонує ляльки, дзвоники і пише вірші. Історія лучанки, яка подолала рак

Колекціонує ляльки, дзвоники і пише вірші. Історія лучанки, яка подолала рак
Валентина Гаєвська з онуками

Лучанка Валентина Гаєвська 12 років тому захворіла на рак молочної залози. Онкологію жінка поборола. Тепер вона пише вірші, займається колекціонуванням, вирощує квіти та цінує кожну хвилину життя.

Подвір’я Валентини Гаєвської із ранньої весни до пізньої осені потопає в квітах, розповідає Суспільне.

Жінка розповідає, як вдалося пережити період, коли лікарі поставили діагноз «рак».

«Для мене це був тяжкий удар. На той час не так онкологія процвітала, як в даний момент. І я дуже перейнялася цієї хворобою. Пішла в лікарню. Мені сказали, що це онкологія, буде лікування, хіміотерапія, радіологія. Я прийшла додому і була у сильному розпачі. Але я подивилася, що в мене маленький онук, одна дочка не замужем. Я захотіла боротися і жити», – згадує жінка.

Аби не впасти у відчай, каже вона, почала писати вірші.

«Мене чоловік часто вивозив до лісу. У лісі кувала зозуля. Я послухала трошки – і в мене відразу в пам’яті закралось. «Закувала зозуленька на зеленім дубі». Посміхнулась я тихенько: ой, ще жити буду! Накуй мені, зозуленько, та многії літа, щоб могла я при здоров’ї внуків оженити. Щоб могла я поспівати і потанцювати. Та ще келихи з шампанським за любов підняти. Не змовкай ще, зозуленько. Дай ще я помрію, про літа свої далекі, літа золотії», – каже Валентина Гаєвська.

Хвороба відступила. Вдячна сім’ї, лікарям і вищим силам, каже жінка. Після пережитого, стверджує, навчилася цінувати кожну хвилину життя.

Тепер колекціонує ляльки і дзвоники.

«Зараз у мене більше проблем, 4 онуків, треба їх глядіти, водити до школи, забирати маленьких – тих, хто пішов у 1 клас. На танці в мене двоє внуків ходить у «Волиняночку» – і Роман, і Софійка. Я ходжу до церкви, і мені подобається церковний дзвін. У мене таке враження, що як дзвоником задзвониш – то все погане має піти, а добро має приєднатися», – роздумує жінка.

Читати також: Рак грудей у волинянок. Скільки жінок захворіли за рік? У якому віці? Яка стадія?

 

 
Історія лучанки, яка перемогла «рак»

Історія лучанки, яка перемогла «рак» #МедицинаЖиттяНовиниСуспільне

Posted by UA: Волинь on Tuesday, 4 February 2020

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як у лікарні на Волині пересаджували серце. Репортаж з операційної
Наступна новина ДБР викликало Федину для вручення підозри. Імовірно,через погрози Зеленському
Останні новини
Схожі новини