Коли діти перестають вірити у Діда Мороза

Коли діти перестають вірити у Діда Мороза
Фото: Styler

Дискусії про те, чи варто обманювати дітей у тому, що Дід Мороз чи Санта-Клауса, точаться досить довго. З часом діти дізнаються, що цього персонажа не існує, тому деякі люди переконані, що не варто стимулювати у малюків зайву віру в авторитет: затвердження батьків.

Психологи з британського Ексетерського університету на чолі з Крісом Бойл (Chris Boyle) наводять попередні дані дослідження, пише 24 канал з посиланням на Naked Science.

На сьогодні в опитуванні взяли участь 1200 людей з різних країн, у майбутньому вчені планують представити повні і детальні результати в статті.

Попередні дані свідчать, що впевненість в існування Санти досягає піку у 5 років. Після цього віра у казкового персонажа швидко слабшає і пропадає у віці до 8-9 років.

Дослідники називають ймовірну причину цьому – промах батьків, через яких діти розкривають обман (діти помічають, як батьки ховають подарунки, чек про покупки).

Проте вчені переконані, що відмова від віри у Діда Мороза чи Санта-Клауса є частиною ширшого та поступового процесу, який поглиблює розуміння світу. Один з учасників опитування зазначив, що до 9 років досить добре знав математику, фізику, відношення числа дітей на планеті до розміру саней, щоб зрозуміти все самому.

65% учасників опитування зазначили, що після розуміння, що казкових персонажів не існує, вони продовжували "прикидатися", що вірять. Третина учасників хотіли б вірити у нього зараз, а більш ніж 70% людей запевняють, що будуть переконувати в існуванні Діда Мороза або Санта-Клауса своїх дітей.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скільки українців вважають Росію агресором, - опитування
Наступна новина На Вінничині 20 парафій УПЦ МП перейшли у нову церкву
Останні новини
Схожі новини