На Вінничині 20 парафій УПЦ МП перейшли у нову церкву

На Вінничині 20 парафій УПЦ МП перейшли у нову церкву
Фото: zak-kor.net

У Вінницькій області з тисячі парафій УПЦ МП до Православної церкви України приєдналися 20 церков.

Про це повідомляє УНН з посиланням на секретаря Вінницької єпархії ПЦУ протодиякона Владислава Демченка.

«Йде процес приєднання парафій Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України... Вже на цей момент перейшли парафії в місті Вінниця, у Вінницькому районі, Козятинському районі, Калинівському. Наскільки мені відомо, уже визначилися парафії і поставили питання своєму священику в інших районах: у Чернівецькому, у Томашпільському районі», - повідомив Демченко.

Зокрема, у Вінниці до Православної церкви України приєдналися громади храму ікони Божої матері, який є найстарішим лікарняним храмом у Вінницькій області, скельного Свято-Троїцького храму і храму Різдва Пресвятої Богородиці.

Протодиякон Владислав Демченко зазначив, що на деяких парафіях, де священики не хочуть переходити в підпорядкування Православній церкві України, на цьому наполягає громада. Якщо священик не погоджується, люди можуть попросити єпархію знайти іншого, який погодиться перейти. Але зараз, за ​​його словами, в основному, віруючі переходять разом зі священиком.

Читати також: «На Волині є священики Московського патріархату, які готові перейти до нової церкви», - Михаїл

Для того, щоб парафія змогла перейти в підпорядкування ПЦУ, необхідно проголосувати за це на зборах релігійної громади, але іноді всі жителі населеного пункту організовано приймають рішення.

За словами протодиякона, процес переходу парафій може тривати декілька років. Він додав, що, крім Вінницької, у ПЦУ вже переходять парафії з Хмельницької, Львівської і Київської областей.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коли діти перестають вірити у Діда Мороза
Наступна новина У Німеччині хлопчик викликав поліцію через погані подарунки на Різдво
Останні новини
Схожі новини