Коли маєш справу з мінами – важливо постійно вчитися, – інженер волинської бригади

Коли маєш справу з мінами – важливо постійно вчитися, – інженер волинської бригади
Фото ілюстративне

Сьогодні, 3 листопада, в інженерів Князівської бригади професійне свято – День інженерних військ!

Про інженерів, які служать у 14-й окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого, розповідають на сторінці бригади у фейсбуці.

Про їхню роботу відомо небагато – вона багатовекторна і складна. І кожна з її галузей вимагає унікальних знань, особливих підходів і технік, специфічних і надзвичайних навиків. Чимало з них могли би стати легендою у своїй сфері, однак висловлюються про свій фронт скромно – «навчитися можна всього, потрібне лише бажання…»

– Встановлення мінних полів – це одне, понтонний міст – зовсім інше: спектр завдань у нас дуже великий, і ми з максимальною відповідальністю виконуємо кожне з них, – каже Михайло Григорович, інженер групи інженерного забезпечення Князівської бригади. – Працювати доводилося й доводиться в найрізноманітніших умовах. Та насправді все, що здається складним, просто треба почати робити, і все вийде. Наші воїни-інженери, наш колектив не раз це доводив.

Тимур служить у Князівській бригаді вже третій рік і каже, що на війні немає нічого простого, основа всього – відповідальність. Надто, якщо ти – розвідник-сапер.

– Розмінування території, пророблення проходів для піхотинців – кожного разу, коли ти це робиш, усвідомлюєш, скільки життів залежить від тебе, від того, що ти вмієш і знаєш: твоє власне життя, життя тих, хто зараз поряд із тобою, тих, хто просуватиметься тут після тебе. Сказати, що це мотивує – нічого не сказати. Я бажаю кожному з нас бути уважним, берегти себе і своїх побратимів, і не втомлюватися вчитися. Це важливо, коли маєш справу з мінами, – жартома про життєво важливе говорить Тимур.

Олексій – сапер. Каже, працювати часто доводилося і доводиться під обстрілами. Та яким би складним не було виконання завдання, йому та його побратимам вдавалося впоратися.

– Кожен із нас робить те, що може і повинен для звільнення української землі від ворога. І саме тому Перемога – за нами!

На їхніх плечах – найскладніші завдання інженерного забезпечення бойових дій наших підрозділів, створення оборонної інфраструктури, розмінування територій, порятунок людських життів та осель. Від їхніх знань та умінь, від їхнього інженерного хисту залежить залежать наші життя, успішне виконання нами бойових завдань, а отже, й наша спільна мета – Перемога!

Читайте також: «Так звана «друга армія світу» – це всього лиш мильна бульбашка», – воїн волинської бригади


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Завтра у Луцьку прощатимуться з двома Героями
Наступна новина Завтра частина Луцька та села поблизу будуть без світла
Останні новини
Схожі новини