Коли в «Дії» з’являться сертифікати про одужання від COVID-19 та ПЛР-тести

Коли в «Дії» з’являться сертифікати про одужання від COVID-19 та ПЛР-тести
Фото ілюстративне

Сертифікати про одужання від коронавірусу та ПЛР-тести мають з’явитися в мобільному додатку й на порталі «Дія» вже в листопаді 2021 року. До слова, ПЛР-тести будуть дійсні лише 72 години.

Про це повідомив керівник із розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації Мстислав Банік в інтерв’ю «РБК-Україна», пише Громадське.

Зараз відомство готується запускати в «Дії» сертифікати про ПЛР-тести. Але, мовляв, там є своя особливість.

«Для того, щоб за ПЛР-тестом можна було створити COVID-сертифікат, потрібно, щоб у систему "Електронне здоров'я", куди йде інформація про щеплення, відвантажували й дані про результати тестування», — пояснив посадовець.

Читайте також: Вакцинація у луцькому театрі: Pfizer є, кілометрових черг вже нема

За його словами, зараз тільки одна мережа лабораторій готова це робити, інші поступово приєднуються. Уже через кілька днів відомство планує почати бета-тестування.

«Якщо в людини немає щеплення, і вона хоче створити COVID-сертифікат на основі ПЛР-тесту — потрібно зайти на сайт лабораторії або у відповідний розділ у "Дії" та перевірити, чи відвантажує саме ця лабораторія результати тестування в систему», — додав Банік.

За його словами, такий сертифікат діятиме 72 години з моменту, коли дані про тест були завантажені в систему, а не коли людина вирішила його створити.

Для тих, хто перехворів, сертифікати в «Дії» з’являться у листопаді, можливо, на початку місяця.

«Там також є особливість із внесенням даних про те, що людина хворіла на COVID-19 і потім зробила тест, який підтвердив одужання. Тут є роль і медичної системи. Тому чекаємо в листопаді, щоб там були повноцінно всі дані», — додав він.

Нагадаємо, якщо громадянин має підроблений сертифікат, слід звернутися до пункту щеплення та отримати справжню вакцину, і справжній повний курс щеплень.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцький маршрут №26 просять продовжити. Що кажуть пасажири, водії і влада
Наступна новина «Успішна громада» та «Територія майстерності». Як в центрі зайнятості втілювали в життя проєкти
Останні новини
Схожі новини