Коли в Україні може з'явитися новий ковід-штам «Омікрон»

Коли в Україні може з'явитися новий ковід-штам «Омікрон»

Новий штам коронавірусу "Омікрон" може з’явитися в Україні цього тижня. 

Про це йшлося на нараді в президента України 13 грудня, пише ТСН.

"За прогнозами РНБО, епідемічна ситуація в нашій країні на свята має бути стабільною. Очікується, що новий штам коронавірусу "Омікрон" може з’явитися в Україні цього тижня. Але результати перших досліджень у країнах, де він уже виявлений, свідчать про легший перебіг хвороби", - сказав секретар РНБО Олексій Данілов.

Загалом, як повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, на сьогодні Україна подолала показник у 40% вакцинованих серед дорослого населення. Проте впродовж останніх двох тижнів спостерігається зниження темпів COVID-вакцинації.

У цьому контексті президент Володимир Зеленський наголосив на необхідності активізації вакцинації, адже попри покращення епідемічної ситуації в країні тижневі показники захворюваності залишаються високими - минулого тижня в Україні виявлено 61 тис. нових випадків захворювання на COVID-19. Активних хворих на сьогодні – майже 300 тисяч осіб.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку відкриють ще одну філію ЦНАПу
Наступна новина В Україні покращується ситуація з ковідом, ще дві області вийдуть з «червоної» зони, – Ляшко
Останні новини
Схожі новини