Коли в Україні можуть послабити карантин? Як це відбуватиметься?

Коли в Україні можуть послабити карантин? Як це відбуватиметься?
Фото ілюстративне

За підрахунками Кабміну, за три тижні, в кінці квітня, якщо буде зменшення кількості захворювань на коронавірус, карантинні заходи послаблять.

Про це у своєму звернені повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє 24 канал

За його словами, за 3 тижні ті, хто хворий на COVID-19, мають одужати, а введені обмеження завадять хворобі поширюватися.

«За нашими даними, якщо буде зафіксовано динаміку зниження захворюваності, то в кінці квітня ми зможемо розпочати поступове послаблення карантинних заходів, цей процес буде відбуватися у кілька етапів», – зазначив Шмигаль.

Він додав, що насамперед на роботу підуть люди працездатного віку. Паралельно буде відновлюватися рух громадського транспорту.

«Це допоможе нам вже з початку травня почати рестарт економіки. Але це не означатиме послаблення інших карантинних заходів. Оскільки загроза поширення коронавірусу нікуди не зникне, обмеження на прогулянки, масові зібрання та інші розваги все одно будуть діяти», – розповів прем'єр.

Він наголосив, що всі без виключення будуть зобов'язані носити маски та дотримуватися карантину. Для старших людей, студентів та школярів карантин буде продовжений.

За словами Шмигаля уряд намагається втримати баланс між карантинними заходами та збереженням економіки. Реалізація цього плану буде цілком залежати від свідомості кожного українця.

Читати також: Якщо карантин послаблять, в Україні помре 1,5 мільйона людей, – лікар-інфекціоніст

 
Звернення прем'єр-міністра Дениса Шмигаля у зв'язку з посиленням карантинних заходів

Коронавірусна інфекція продовжує поширюватися Україною. Єдиним способом розірвати ланцюг зараження та зберегти людські життя є посилення карантинних заходів. Після довгого обговорення Уряд затвердив список додаткових обмежень. Рішення КМУ найближчим часом буде офіційно опубліковане.

Posted by Денис Шмигаль on Friday, 3 April 2020

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Нардеп Івахів розповів, чому мусить ходити на роботу в карантин
Наступна новина Уряд посилив карантин. Що ще заборонили?
Останні новини
Схожі новини