Коли в Україні очікують на пік захворюваності на коронавірус

Коли в Україні очікують на пік захворюваності на коронавірус

Пік захворюваності на коронавірус в Україні очікується приблизно у листопаді, проте якщо кількість хворих продовжуватиме зростати, то епідситуація може значно погіршитися вже у жовтні.

Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" заявив заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, пише ТСН.

За словами Кузіна, відтягнути пікові навантаження може лише вакцинація населення.

"Раніше ми, дійсно, рахували, що піковий рівень навантаження на систему охорони здоров'я припаде на листопад-грудень цього року. Зараз ми бачимо, що майже за всіма прогнозами такі пікові навантаження можуть бути раніше. Те, що ми бачимо точно, - пікові навантаження будуть однозначно припадати на листопад. Але чи будуть вони зачіпати жовтень, чи будуть відтягуватися на грудень - поки сказати важко", - сказав головний санлікар країни.

Водночас Кузін додав, що відтягнути ці пікові навантаження можна лише шляхом вакцинації населення.

Нагадаємо, що від 23 вересня через погіршення ситуації з COVID-19 усі регіони України перейшли до "жовтої" зони карантину. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині у чотирьох грибників виявили хворобу Лайма
Наступна новина На Волині затримали нелегалів з Лівану. Вони втікали через річку, але течія повернула їх до берега
Останні новини
Схожі новини