У Луцькій громаді закривають школу. Чому? Куди підуть вчитися діти?

У Луцькій громаді закривають школу. Чому? Куди підуть вчитися діти?

Школу у селі Іванчиці Луцької тергромади з нового навчального року закриють, оскільки вона не відповідає вимогам сучасного освітнього процесу.

Про це розповіла начальниця міського управління освіти Зіновія Лещенко, інформує Суспільне.

Нагадаємо, про закриття школи стало відомо 4 дні тому.

Нині тут навчається 23 учні. У минулому навчальному році не було набору до першого класу, каже директорка Іванчицівської гімназії № 33 Тетяна Туревич

У навчальному закладі працюють 8 вчителів та троє техпрацівників. Чотири педагоги непенсійного віку можуть залишитися без роботи.

Обидва корпуси комунального закладу загальної середньої освіти «Іванчицівська гімназія № 33» побудовані у 70-х роках минулого століття. У приміщеннях – пічне опалення. Тут вісім навчальних кабінетів, їдальня та туалет.

Керівниця управління освіти Луцької тергромади Зіновія Лещенко каже: ця школа не відповідає вимогам сучасного освітнього процесу.

«Мають не зовсім комфортне середовище. Все, що зараз робиться, – з думкою про дітей. Тобто забезпечити дітям класні кімнати за сьогоднішніми вимогами, обладнання, їдальню, актову, залу, спортивну залу, безпечні умови щодо опалення, водопостачання, туалетних кімнат», – розповіла Зіновія Лещенко.

Після закриття Іванчицівської школи, учнів планують перевести у Рокинівську гімназію. Нині тут навчається 218 учнів із селища Рокині та навколишніх сіл. Загалом заклад розрахований на 300 учнів, розповів завуч Вадим Корнелюк.

Відстань від Іванчиць до Рокинь – 15 кілометрів. Хоча дітей з нового навчального року сюди возитиме шкільний автобус, проте частина батьків вирішили, що до школи у сусідньому селі Уляники, яка за 2 кілометри від Іванчиць, дітям буде добиратися простіше.

Школи у селах Копачівка та Уляники розташовані ближче до Іванчиць, ніж Рокінівський ліцей. Переведення дітей до Рокинь не є примусовим. Де навчатимуться школярі – вирішуватимуть у родинах.

Відео


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Повторне щеплення від коронавірусу: коли і якою вакциною його робитимуть в Україні
Наступна новина Коли вакцину від коронавірусу Sinovac розвезуть в області
Останні новини
Схожі новини