Коли з головним болем слід йти за допомогою. Поради луцької лікарки

Коли з  головним болем слід йти за допомогою. Поради луцької лікарки
Фото ілюстративне

Найчастіше головний біль не є симптомом хвороби, а є ознакою стресу та втоми. Однак існують ситуації, коли головний біль може свідчити про серйозні проблеми. 

Про такі випадки в ефірі прорами «Запитай у лікаря» на «Аверсі» розповіла лікарка-невролог Наталія Бобрик, – пишуть Волинські новини.

«До лікаря варто звертатися тоді, коли головний біль порушує життєдіяльність, тобто настільки інтенсивний, що вибиває людину з колії, коли такі болі турбують часто – кілька разів на місяць, коли вони тривалі – від 12 годин до трьох діб, коли їх характер змінився і перестали допомагати звичні таблетки», – каже лікарка.

З її слів, існують також випадки, коли за медичною допомогою слід звертатись негайно, не чекаючи кілька годин:

«Коли виникає головний біль великої інтенсивності, раптово, за кілька секунд, особливо, коли він супроводжується ще якимось неврологічним дефіцитом у вигляді двоїння в очах, порушення зору, руху кінцівок чи їх затерпання, порушення свідомості».

«Ще є важливий симптом, який можна перевірити вдома, навіть не маючи медичної освіти. Це ригідність м’язів потилиці. Коли людина лежить рівно на ліжку, хтось має їй пасивно підняти голову, щоб вона підборіддям дістала до грудини. У нормі підборіддя вільно дістає до грудини.

Якщо ви відчуваєте опір м’язів, не можете підтягнути підборіддя до грудини навіть на кілька сантиметрів, це розцінюється як ригідність потиличних м’язів, що характерно для подразнення оболонок головного мозку. Такі симптоми бувають при менінгітах, крововиливах у головний мозок. Це є терміновим приводом звернутися до лікаря», – розповіла Наталія Бобрик.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Розумів, що хлопчик чіплятиметься за мене». Історія правильного порятунку дитини на воді
Наступна новина Путін заявив, що готовий разом з Лукашенком «реагувати на загрози»
Останні новини
Схожі новини