Путін заявив, що готовий разом з Лукашенком «реагувати на загрози»

Путін заявив, що готовий разом з Лукашенком «реагувати на загрози»

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко та президент Росії Володимир Путін вдруге за вихідні поговорили телефоном через протести у Білорусі. Останній підтвердив готовність «разом протистояти зовнішній загрозі».

Про це повідомляє Бабель з посиланням на держінформагентство БЕЛТА та пресслужбу Лукашенка.

За даними агентства, Путін розповів своє бачення ситуації у Білорусі. Він разом з Лукашенком ще раз підтвердив домовленість, що «в разі загострення ситуації в частині зовнішніх загроз» реагуватимуть разом, відповідно до положень, передбачених Договором про колективну безпеку. 

Напередодні Лукашенко зателефонував Путіну через події в країні. Після розмови самопроголошений президент заявив про домовленість із російським президентом, що країна при першому ж запиті «допоможе забезпечити безпеку» Білорусі. Згодом у Лукашенка уточнили, що Росія надасть допомогу «у випадку зовнішніх військових загроз».

У Білорусі з 9 серпня тривають масові протести проти фальсифікацій на виборах. Люди вимагають перерахувати голоси і провести чесні вибори. За даними ЦВК, Олександр Лукашенко набрав 80% голосів, а за даними спостерігачів, правозахисників та активістів — у Лукашенка не більше ніж 10% і перемогла на виборах Світлана Тихановська.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коли з головним болем слід йти за допомогою. Поради луцької лікарки
Наступна новина Карантинні розваги. У Луцьку святкують День молоді
Останні новини
Схожі новини