Коли закінчиться пандемія коронавірусу в Україні та інших країнах? Учені назвали точні дати

Коли закінчиться пандемія коронавірусу в Україні та інших країнах? Учені назвали точні дати
Фото ілюстративне

Фахівці Сінгапурського університету технологій та дизайну (SUTD) на основі аналізу статистичних даних спрогнозували закінчення епідемії коронавірусної інфекції в Україні та інших країнах.

Згідно з їхнім звітом, до 18 травня ситуація з поширенням вірусу в Україні покращиться на 97 % у порівнянні з піком, до 28 травня – на 99 %, а остаточно пандемія завершиться 7 липня, повідомляє 24 канал.

Водночас «переломний момент», на думку фахівців із Сінгапуру, в Україні вже настав – це сталося 21 квітня.

Для складання свого прогнозу дослідники з SUTD вивчили дані зі 131 країни та використовували математичну модель поширення коронавірусної інфекції, яка враховує динаміку як заражених, так і тих, хто одужав.

Також аналітики повідомили, що в США спалах коронавірусу завершиться 5 вересня, у Великобританії – 20 серпня, в Німеччині – 5 серпня, у Франції – 8 серпня, в Італії – 30 серпня і в Росії – 19 серпня.

Якщо брати середні цифри по світу, то пандемія завершиться 20 жовтня.

Найдовше епідемія буде тривати у Бахрейні – до 6 квітня 2021 року.

Однак автори дослідження зазначають, що до будь-яких прогнозів слід ставитися з обережністю, і попереджають про небезпеку «надмірного оптимізму».

Зазначимо, що уряд прогнозує пік пандемії в Україні на 3-8 травня. 12 травня Україна готується до першого етапу виходу з карантину. Однак, якщо послаблення обмежень призведе до нового спалаху коронавірусу, то їх знову посилять. 

Читати також: «Масковий режим збережеться щонайменше два роки», – прем'єр-міністр


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Знесення –  це останній крок». «Лесин» ясен будуть рятувати
Наступна новина «Це історичний момент». Зеленський підписав закон про ринок землі
Останні новини
Схожі новини