«Масковий режим збережеться щонайменше два роки», – прем'єр-міністр

«Масковий режим збережеться щонайменше два роки», – прем'єр-міністр
Фото ілюстративне

На думку прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, масковий режим в Україні збережеться щонайменше два роки і загалом українцям доведеться навчитися жити у нових умовах.

Про це він сказав в інтерв'ю РБК-Україна.

За словами Шмигаля, українцям у будь-якому випадку доведеться жити в умовах вже нового світу і нових соціальних обмежень.

«Світ змінився. І сумнівів ні в кого нема, що ми будемо жити в нових умовах. Ми всі маємо дотримуватись маскового режиму, дотримуватись певних правил дезінфекції, ми всі маємо дотримуватись соціальної дистанції, певних правил поведінки транспорті, в громадських місцях, в магазинах, і так далі. Тобто це ціла низка речей, з якими ми маємо навчитись жити щоденно. Так, як, наприклад, ми чистимо зуби кожного дня, маємо навчитись жити з цим. За розрахунками Всесвітньої організації охорони здоров'я, щонайменше – наступних два роки», – зазначив Денис Шмигаль.

Прем'єр повідомив про необхідність запровадження карантинних заходів трьох рівнів: жовтий, помаранчевий і червоний.

«Жовтий – це коли ситуація помірна, і ми можемо відпускати основні галузі і працювати в дуже м'яких умовах карантину. Помаранчевий – це якщо кількість хворих починає зростати, і, припустимо, в окремому регіоні вже є один або два летальних випадки. Тоді ми цей регіон локалізуємо і закриваємо. Червоний – це lockdown, коли регіон чи країна фактично закриваються повністю, як зараз», – пояснив він.

Нагадаємо, в Україні планують продовжити карантинні обмеження до 12 травня.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Нас тупо розвели», – очільник райлікарні на Волині про медичну реформу
Наступна новина Як народжувався луцький «Промінь»: оприлюднили унікальні ескізи художника
Останні новини
Схожі новини