Коли завершать реконструкцію площі перед РАЦСом

Коли завершать реконструкцію площі перед РАЦСом

Площу перед РАЦСом планують завершити до кінця жовтня цього року, а сам РАЦС може стати філією ЦНАПу.

Про це розповів в інтерв’ю ІА «Волинькі новини» мер Луцька Ігор Поліщук.

«Площу перед РАЦСом плануємо завершити до кінця жовтня. Можливо, це буде початок листопада. Роботи тривають дуже активно. Фактично за тиждень здійснено демонтаж. Ця площа давно потребувала ремонту. Була нецікавою, некомфортною і навіть відлякувала своїм виглядом. Абсолютно не використовувалася лучанами, хіба лише нареченими. Кошти на реконструкцію площі були виділені по лінії соцеконому», – розповів мер Луцька.

Над проєктом працювати проектанти з Івано-Франківська, головним завданням було створити максимально універсальну площу. Реконструюють наразі не лишень площу, а й проїзди до багатоповерхівок, які розташовані поруч, а також – територія за Палацом урочистих подій.

«У перспективі плануємо перетворення РАЦСу у філію ЦНАПу, але зі збереженням залу, де відбуваються урочисті події. Зараз величезна частина приміщення просто не використовується або використовується неефективно. Тому проектом передбачено достатню кількість паркомісць», – розповідає Ігор Поліщук. 

Читайте також: «Приймальне відділення Луцької міської лікарні є одним з найкращих в Україні», – Ігор Поліщук

Тут передбачили також місце для проведення масових заходів, розважальних дійств для мешканців мікрорайону. Також тут створять про прогулянкові доріжки, сквери для комфорту місцевих жителів.

«Передбачили величезну кількість озелення (висадимо більше сотні крупномірних дерев та кущів). Облаштуємо газони, освітлення, лавочки. Тендерна вартість реконструкції площі – 23 млн грн. Однак сьогодні ми працюємо над тим, щоб за окремими позиціями здешевити проект, скажімо, встановити дешевші, але не менш функціональні ліхтарі тощо», – підсумував мер Луцька.

Читайте також: «Ми випереджаємо законодавчі ініціативи ВР», – Поліщук про оновлення тролейбусів та маршруток


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Києві горів столітній костел Святого Миколая. Що про це відомо
Наступна новина Святкування Дня міста у Луцьку. Дивись, хто прийшов
Останні новини
Схожі новини