«Приймальне відділення Луцької міської лікарні є одним з найкращих в Україні», – Ігор Поліщук

«Приймальне відділення Луцької міської лікарні є одним з найкращих в Україні», – Ігор Поліщук

За кошт міського бюджету ремонтують і медичні заклади, амбулаторії, купують нове обладнання. Але найбільшим досягненням цього року, на думку Луцького міського глови Ігоря Поліщука, є добудова і капітальний ремонт приймального відділення Луцької міської клінічної лікарні.

Власне, добудова приймального відділення – це те, чого найбільше потребувала лікарня, – наголосив в інтерв’ю ІА «Волинські новини» Ігор Поліщук і пояснив: медустанова на понад 600 ліжко-місць з таким приймальним відділенням, яке там було, не могла стати комфортною ні для пацієнтів, ні для медперсоналу.

До тих 9,5 мільйона гривень, які були виділені з державного бюджету, влада міста додала ще 20 мільйонів гривень із міської казни.

«І сьогодні абсолютно впевнено можна стверджувати, що приймальне відділення нашої міської лікарні є одним з найкращих в Україні», – зазначив міський голова.

За словами Поліщука, у межах реалізації цього проекту придбали значну кількість нового сучасного обладнання, в тому числі апарат УЗД та рентген. Ще очікують на апарат МРТ. У вересні коштом міського бюджету профінансують придбання 32-сканного КТ. Усе це обладнання потрібне для максимально якісної й оперативної діагностики, від чого залежить успіх подальшого лікування.

Луцька міська клінічна лікарня

У приймальному відділенні є операційна, де без зволікань у разі потреби можна відразу проводити оперативні втручання. Є кімната для осіб, які перебувають під вартою. Словом, зроблено все як належить. Найближчим часом відбудеться запуск оновленого приймального відділення.

Читайте також: «Ми випереджаємо законодавчі ініціативи ВР», – Поліщук про оновлення тролейбусів та маршруток

«Окрім того, попри критику скептиків з приводу відкриття на базі одного з корпусів пологового будинку тимчасового інфекційного госпіталю для лікування коронавірусу, колосальна кількість людей пройшла там лікування, тому це був виправданий крок. Якби ж ми не відкрили там ковідний госпіталь, то це обернулося б для Луцька постійною червоною зоною, із якої ми просто не виходили б», – уточнив очільник міста.

Адже, додав Ігор Поліщук, основні критерії, за якими населені пункти вносять до певної карантинної зони, базуються на кількості вільних ліжок з доступом до кисню. У Луцьку цих ліжок не було б узагалі, і величезна кількість людей просто не отримала б медичну допомогу, яку їм надали у ковідному шпиталі на базі пологового. Відтак наслідки для їхнього здоров’я могли бути критичними, велика кількість людей просто не вижила б.

Нагадуючи про аргументацію ухвалення такого рішення, Луцький міський голова розповів, що визначальним при лікуванні COVID-19 є киснева терапія. Якщо немає якісної подачі кисню, людина не може нормально лікуватися. Цей корпус пологового фактично єдиний був обладнаний кисневим розведенням, його дообладнали й осучаснили. І Поліщук переконаний: чимало життів урятовано завдяки діяльності цього тимчасового інфекційного госпіталю.

Читайте також: Головний принцип – робити цілісно і якісно: Поліщук про ремонти вулиць та дворових територій

А попри розмови, що пологовий ліквідують, заклад працює і розвивається. Нещодавно туди придбали рентген-апарат за 1,2 мільйона гривень. Стосовно первинної ланки охорони здоров’я у місті, то Луцький міський голова зазначив: є плани щодо амбулаторії в мікрорайоні Привокзальний, який нині активно розбудовується. Її необхідно розширити і зробити там ремонт. Також є ідея облаштувати амбулаторію на вулиці Володимирській. Пригадав у розмові з виданням Ігор Поліщук і про те, що у сфері охорони здоров’я провели реформу – створили територіальне медичне об’єднання міста Луцька.

Луцький клінічний пологовий будинок

«Звичайно, комусь це могло не сподобатися. Але це дозволить скоротити велику кількість адміністративного персоналу, який безпосередньо не надає медичну допомогу, відтак вивільнити значний обсяг коштів, які потім можна буде вкласти у розвиток, оновлення, ремонти медичних закладів, у придбання обладнання тощо. До всього це ще й збалансує систему, не буде якоїсь змагальності між закладами, що часто призводило до не зовсім ефективного використання коштів. Тому така централізація в медичній галузі, я певен, матиме позитивні наслідки», – пояснив міський голова.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 4 луцькі локації, в яких зріла Незалежність. До Дня міста
Наступна новина Луцькі блогери зняли відео про те, де в місті їсти і ночувати. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини