«Ми випереджаємо законодавчі ініціативи ВР», – Поліщук про оновлення тролейбусів та маршруток

«Ми випереджаємо законодавчі ініціативи ВР», – Поліщук про оновлення тролейбусів та маршруток

У сфері громадського транспорту відбулися серйозні зрушення. Загалом цьогоріч у Луцьку встановили 9 «розумних» зупинок і 22 «розумних» табло.

Планують продовжувати реалізацію цього проекту і в 2022-му, і наступних роках, тому що лучанам подобаються такі зміни, – наголосив інтерв’ю ІА «Волинські новини» Ігор Поліщук.

Він зазначив, що, по-перше, зупинки мають стильний вигляд, по-друге, вони зручні й комфортні, по-третє, вони інформативні (адже люди мають змогу бачити, скільки часу їм треба чекати на свій автобус чи тролейбус). Окрім того, є такі зручності, як доступ до точки Wi-Fi, зарядка.

Вони на сонячних батареях, споживають значно менше електроенергії. Плюс мають смітники для роздільного збору сміття. Ті самі зручності є і біля «розумних» табло. Окрім цього, зупинився Ігор Поліщук і на осучасненні рухомого складу Луцького підприємства електротранспорту та приватних перевізників.

Розумні зупинки

«Луцьк – одне з небагатьох міст, де доволі швидкими темпами триває оновлення приватного громадського транспорту. Сьогодні ми вже маємо зо 20 великогабаритних комфортних автобусів стандарту Євро-5, обладнаних кондиціонерами. Вони мають пристойний вигляд, у них не відлітають на ходу колеса, не провалюється підлога. Перевізник, який купив ці автобуси, планує придбати ще більше таких транспортних засобів, і це позитивна тенденція. Більше того, з’являються нові перевізники, які також хочуть брати участь у конкурсах та готові купувати сучасні й комфортні автобуси», – розповів міський голова.

Оновлюючи громадський транспорт, на переконання Поліщука, влада Луцька діє на перспективу. Адже, як він уточнює, нині є інформація, що на загальнодержавному рівні планується ухвалення закону, який зобов’яже використання у громадських перевезеннях транспортних засобів з екологічним стандартом не нижчим за Євро-5.

«Тобто, ми випереджаємо ці законодавчі ініціативи, які, цілком можливо, найближчим часом будуть реалізовані Верховною Радою», – зазначив очільник міста.

Поліщук розповів, що ресурс усіх автобусів старого зразка, які нині ще курсують містом, невдовзі вичерпається повністю – за один, два, три роки. І вже сьогодні треба думати, чим їх замінювати. А не тоді, коли вони цілком втратять придатність до експлуатації.

«Транспортна інфраструктура для міста вкрай важлива, тому що більше сотні тисяч лучан щодня користуються громадським транспортом. І мені було дуже приємно, коли люди писали у Фейсбуці про те, як комфортно, коли на вулиці +34, їхати в міському автобусі з кондиціонером, а не з відчиненими дверима й вікнами, на протягах», – зізнався Луцький міський голова.

Читайте також: Головний принцип – робити цілісно і якісно: Поліщук про ремонти вулиць та дворових територій

Водночас, розповів Поліщук, оновлюють і рухомий склад на ЛПЕ. Два тролейбуси придбали минулого року, десять – цьогоріч. До кінця року планують закупити ще 17 тролейбусів, якщо не відбудеться якихось форс-мажорних обставин. До слова, статистика фіксує збільшення пасажиропотоку і поступове фінансове оздоровлення підприємства електротранспорту, бо нові тролейбуси на 30% економніші. А в умовах зростання вартості електроенергії це дуже актуально.

Тролейбуси

Після отримання ще 17 тролейбусів, уточнює Луцький міський голова, проведуть списання кількох тролейбусів старого зразка, використання яких сьогодні економічно недоцільне, оскільки на поточні капітальні ремонти витрачаються значні кошти з бюджету підприємства. Тому вже у найближчому майбутньому ЛПЕ перевозитиме лучан у нових комфортних тролейбусах, хоча певний час ще курсуватимуть і старі.

Тим паче, за словами Луцького міського голови Ігоря Поліщука, вже подано заявку, і є сподівання, що у 2023 році розпочнеться новий проект із придбання ще 30 тролейбусів, шість із яких буде з автономним ходом.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Індекс конкурентоспроможності міст. На якому місці у рейтингу Луцьк
Наступна новина Птушкін, Катя Бльостка і Лапін. Екснардеп з Волині у рейтингу ТОП-100 блогерів
Останні новини
Схожі новини