Кому потрібна ручна виборча комісія?

Кому потрібна ручна виборча комісія?

«Кому потрібна ручна ЦВК?» – розмірковує в своєму пості в мережі фейсбук депутат обласної ради Михайло Імберовський.

«Напередодні у Верховній Раді розгорілись баталії щодо призначення нових членів ЦВК. Пропрезидентські фракції раптом прозріли і зажадали одним махом обрати 13 членів комісії і навіть вдались до демаршу, коли не набралось достатньої кількості нардепів для прийняття рішення.

Питання виборів нових членів ЦВК уже давно перезріло, адже передбачений законом 7-річний термін повноважень членів ЦВК збіг більше чотирьох років тому (1 червня 2014 р.). Це та сама ЦВК, яка фіксувала перемогу як Януковича, так і Порошенка, це та ЦВК в складі якої ще з 2004 року трудиться М.Охендовський, якого президент Порошенко за значний особистий внесок в розбудові нашої держави нагородив орденом Ярослава Мудрого.

То чому ж у Банкової дійшли руки до виборів нових членів ЦВК саме зараз? Чи не тому, що термін повноважень членів ЦВК, яких призначать саме тепер, охопить дві президентські і дві парламентські виборчі кампанії — 2019 і 2024 років?

Певно керівництво держави, як і їх «попередники» вирішили, що воно незамінне і мріє керувати Україною довічно, а для цього йому потрібна ручна комісія з організації виборів. Саме тому, наш гарант, незважаючи навіть на застереження ПАРЄ щодо того що в ЦВК мають бути представники усіх політичних сил парламенту, подав у Верховну Раду список із 14 претендентів (хоча місць лище 13), в якому не знайшлось місце для опозиції, але до нього попало аж 6 представників БПП і ще певно декілька сателітів.

З такою більшістю в ЦВК про будь яку її незалежність та об'єктивнісь в найближчі 7 років годі буде й казати. А до повноважень ЦВК належить реєстрація партій, як суб'єктів виборчого процесу, реєстрація висунутих нею кандидатів, включення їхніх представників до окружних та дільничних виборчих комісій тощо. За таких умов ЦВК буде лише формальним прикриттям рішень, які вже прийняв Президент.
То чи такої демократії хотіли українці, які виходили на Майдан, на гребні якого Петро Порошенко став Президентом?»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ЖБ «Липинський»: житло для тих, хто цінує комфорт
Наступна новина У Львові учасникам АТО надають одноразову допомогу у сумі 100 тисяч гривень
Останні новини
Схожі новини