«Кошти непідйомні для області». На військовий ліцей у Ковелі треба 200 мільйонів гривень

«Кошти непідйомні для області». На військовий ліцей у Ковелі треба 200 мільйонів гривень

На розвиток Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної сотні у Ковелі потрібно 200 мільйонів гривень.

Про це стало відомо під час візиту голови облради Григорія Недопада у ліцей, повідомляє пресслужба Волиньради.

«Ці кошти непідйомні для обласного бюджету. Треба сподіватися на ДФРР», – зауважив Недопад. 

На його думку, такі заклади – це репутація держави, марка держави, її статус, тому розвивати такі заклади за державний кошт є справою честі для держави. 

Тим часом керівництво ліцею просить облраду дозволити використати для розвитку кошти, які вдалося зекономити в цьому році на енергоносіях через теплу зиму та карантин. Також через карантин не використовували коштів на харчування. Не було відряджень та оздоровлення дітей-сиріт, яких тут навчається 37.

За словами в. о. директора ліцею полковника Павла Боснюка, сума зекономлених коштів до кінця року сягне 8 млн грн. 

«Ми просимо дозволити нам використати 6 млн грн, бо таку суму коштів зможемо освоїти до кінця цього року. Це реконструкція під навчальні приміщення першого корпусу колишнього санаторію. Адже будівлі пристосовані під навчальні приміщення. В другій частині цього корпусу будуть проживати дівчатка-ліцеїстки. Для них буде гуртожиток.

Ще частину цих коштів ми хочемо використати під луцькі приміщення, бо мали проблему із санвузлами. Ми їх оновили і зробили сучасними. Замінили водні мережі. І ще частина цих коштів піде на створення автономного водопостачання в Ковелі. Тут буде власна свердловина», – пояснив Павло Боснюк.

«Моя думка: ті кошти, які зекономив ліцей, потрібно залишити в ліцеї і доробити те, що вони запланували. Маємо довести все до логічного завершення», – впевнений перший заступник голови облради Юрій Поліщук

Нагадаємо, ковельська філія ліцею – це колишня оздоровниця «Турія», яка збанкротувала. Облрада своїм рішенням передала занедбаний санаторій ліцею. 

Перший заступник голови облради Юрій Поліщук, який тоді був депутатом і підтримав рішення, побаченим у Ковелі сьогодні задоволений.

«Це що було тоді і що бачимо зараз – два різні світи. Перекриті дахи, відбувається реконструкція будівель під навчальні та житлові приміщення. Реконструюється клуб під спортивний зал. Ті кошти, які сюди вкладалися, були освоєні правильно», – зазначив Поліщук. 

За інформацією керівництва ліцею, на навчально оздоровчий комплекс у Ковелі за 3 роки було використано на капітальні видатки коштів у сумі 24 млн 529 тис., з них 16 млн 815 тис. виділено додатково, а 7 млн 713 тис. перекинуто з інших статей видатків за рахунок економії по ліцею. 
На закупівлю товарно-матеріальних цінностей, проведення ремонтів використано протягом 3 років по навчально-оздоровчому комплексі у м. Ковелі 5 млн 117 тис. 300 грн. 

Зараз у закладі навчається 933 ліцеїсти, і з них 390 в Ковелі. Павло Боснюк каже, що цю цифру можна збільшити до 600. 

«До розширення ліцею в нас був конкурс в межах 8 дітей на місце. За рахунок санаторських будівель ми вирішили цю проблему. І маємо конкурс 4 дитини на місце. Місце, на якому збудований цей заклад, заслуговує на те, щоб його зберегти для майбутніх поколінь. Якщо сюди вкласти ресурси і довести до сучасного стану, то аналогів такому закладу в Україні не буде», – розповів він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині за добу – майже дві сотні хворих на коронавірус
Наступна новина Суд вимагає поновити Столяра на посаді директора «Волиньприродресурсу»
Останні новини
Схожі новини