Ковельські атовці не можуть добитися землі

Ковельські атовці не можуть добитися землі

Тимчасова контрольна комісія обласної ради з питань земельних відносин вкотре розглядала звернення щодо виділення землі атовцям у Ковелі. Цього разу звернулися учасники бойових дій військової частини А2042 щодо розроблення детального плану частини території колишнього військового містечка по вул. В. Кияна у м. Ковелі.

Військовослужбовці  просять змінити генеральний план забудови колишнього військового містечка для того, щоб частину  території передали під індивідуальну житлову забудову учасникам АТО.
 Голова ініціативної групи атовець Дмитро Качмар  заявив,  що в місті залізничників не вирішується питання забезпечення  житлом військовослужбовців.  Між тим, на території колишнього військового містечка № 19 у Ковелі буде будуватися   п’ять багатоповерхових будинків. Атовці  не проти отримати квартири в цих будинках, однак, їм їх не обіцяють.

Депутат Святослав Кравчук зауважив, що   ніяких важелів впливу на ковельських депутатів і міського голову Олега Кіндера депутати облради не мають. Втім, комісія не вперше стикається з подібнгими проблемами. Голова комісії Володимир Кучер вважає, що причина в тому, що ковельський міський голова ділить атовців "на своїх і на чужих". Відповідно, одним земельні питання вирішуються, а іншим - ні. Самі атовці, які прийшли на комісію, розповіли, що озвучували проблему й в ОДА, але голова очільник виконавчої влади області запропонував їм звернутися до лідера політичної сили, до якої належить Ковельський міський голова.

За пропозицією Ігоря Леха, комісія вирішила звернутися до влади Ковеля з проханням подбати про забезпечення військовослужбовців житлом. Таким чином депутати вирішили дещо пом'якшити попередню риторику спілкування з ковельськими можновладцями. Разом з тим, питання виноситиметься на сесію обласної ради, де депутатам буде запропоновано підтримати відповідне звернення до влади міста залізничників.

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Ратнівщині громада має конфлікт з орендарями землі
Наступна новина На Волині затримали водія-потенційного вбивцю. ФОТО
Останні новини
Схожі новини