Кожен третій українець не прочитав жодної книжки за рік. ДОСЛІДЖЕННЯ

Кожен третій українець не прочитав жодної книжки за рік. ДОСЛІДЖЕННЯ

Кожен третій українець не прочитав жодної книжки протягом цього року. Лише кожен десятий українець щодня читає книги.

Це з’ясував Український центр економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова, повідомляє «Українська правда. Життя».

Третина опитаних українців прочитали за рік від 1 до 5 книг. Вдвічі менше (14%) прочитали від 6 до 10 книжок, лише 6% − від 10 до 25 книжок, 4% − від 25 до 50 книжок, і лише 2% − більше 50 книжок.

Телевізор щодня вмикають майже 60% опитаних. Далі у рейтингу способів проведення дозвілля читання ЗМІ, соцмереж та радіо. Книжки ж аж на 5-му місці −лише кожен 10-й читає їх щодня.

Жінки читають частіше, ніж чоловіки (принаймні кілька разів на тиждень – 33% і 21% відповідно). Також жінки частіше, ніж чоловіки, обирають друковані книжки українських видавництв.

Якщо подивитися на те, якою мовою українці переважно читають – українською чи російською – російської трішки більше (28% проти 24%).

Але найчастіше читачі обирають мову, якою написана книга (кожен третій). Для кожного восьмого мова книжки не має значення.

Молодші опитані частіше обирають україномовні книги.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 28 листопада
Наступна новина Viber запустив унікальний чат
Останні новини
Схожі новини