Кучер вибачився за «аферистку» Щербак, але додав про «неоднозначність»

Кучер вибачився за «аферистку» Щербак, але додав про «неоднозначність»
Депутат Волинської обласної ради Володимир Кучер

Депутат Волинської обласної ради Володимир Кучер вибачився перед заступницею голови ОДА Тетяною Щербак за те, що назвав її «неадекватною людиною та аферисткою», але й додав, що її дії «сприймаються неоднозначно».

Відповідний допис він опублікував на своїй сторінці у фейсбуці.

Нагадаємо, інцидент стався 10 червня 2020 року на засіданні постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства. 11 червня Волинська ОДА опублікувала відповідну заяву, де вимагали публічного вибачення перед Тетяною Щербак.

Як саме вибачився Кучер

На своїй сторінці у фейсбуці депутат опублікував допис з вибаченнями перед Щербак, але й додав, що «її дії сприймаються принаймні неоднозначно»:0

«Хочу публічно вибачитись перед нею як людиною та жінкою. Шкодую, що дав волю своїм емоціям і почуттям та висловив свої судження в образливій формі.
Проте вважаю, що за час своєї діяльності на посаді заступниці голови Волинської ОДА вона неодноразово озвучувала недостовірну інформацію»
.

Щербак поширювала недостовірну інформацію, – Кучер

Володимир Кучер наводить приклади того, коли, на його думку, Щербак озвучувала недостовірну інформацію:

Наприклад, 16 березня під час брифінгу керівництва ОДА та обласної ради щодо заходів з протидії коронавірусної інфекції в області заступник голови Волинської ОДА Тетяна Щербак зазначила, що Волинська область готова до загрози, має приблизно 100 ліжок в стаціонарах, є достатня кількість інфекційних боксів та лікарів. В області є 235 апаратів штучної вентиляції легенів і за потреби закуповуватимуть нові

Проте вже 20 березня на сесії Волинської обласної ради депутати вносили зміни до обласного бюджету та шукали кошти на заходи для боротьби з коронавірусом.

Також під час брифінгу щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції у Волинській ОДА 24 квітня заступниці голови Волинської облдержадміністрації Тетяні Щербак поставили питання про те, який ефект від дезінфекції вулиць та проїжджих частин. Також запитали, на підставі висновків яких науковців чи лікарів це проводиться, чи це не є метою психологічного впливу на населення.

Щербак сказала: «В любому випадку люба дезінфекція, яка проводиться силами будь-кого, вона вбиває ряд негативних бактерій, які є на поверхностях. Я маю як підтвердження багато вже до цього зроблених наукових підтверджень, що будь-яка позиція, яку ми займаємо в нашому… підсвідомості, вона насамперед буде для нас правильна. Але дезінфекція проводиться для того, щоби убити бактерії і вона є дієвою, тому що любий склад бактерицидного препарату, який вбиває, він все одно направлений саме на це».

Коронавірус COVID-19 не є бактерією, тому слова Тетяни Василівни про ефективність дезінфекції вулиць від бактерій як засіб протидії коронавірусу виглядають принаймні дивними та позбавленими логіки, адже головний санітарний лікар України заявив, що миття коліс машин та дезінфекція вулиць має виключно психологічний ефект, бо коронавірус — крапельна інфекція» – зазначає Володимир Кучер. 

Дії Щербак сприймаються неоднозначно, – Кучер

Окрім того, Володимир Кучер заявив: 

Щербак  підписала розпорядження про передання у спадщину права оренди на 50 сотих землі рекреаційного призначення. Все б нічого, якби в документі не йшлося про те, що ця земля – на території колишньої Прилуцької сільської ради і не має жодного стосунку до облдержадміністрації. Тож Тетяна Щербак фактично не має ніяких повноважень розпоряджатися нею. Бо, по-перше, ця ділянка не в підпорядкуванні облдержадміністрації. А по-друге, Прилуцької сільської ради апріорі уже не існує. І з 2019 року усі повноваження передано об’єднаній громаді Луцька.

27 квітня, під час брифінгу у Волинській облдержадміністрації заступниця голови Волинської облдержадміністрації Тетяна Щербак прокоментувала ініціативу, Народного депутата Ігоря Палиці зі збереженням всіх санітарних норм відкрити місця для торгівлі на території центрального стадіону "Авангард" у Луцьку, де б виробники сільгосппродукції могли її збувати, вона зауважила, що в Україні щонайменше до 11 травня діє заборона на функціонування ринків.

«Я впевнена, що ми її порушувати не будемо», - сказала Щербак.

А чи не поставила вона своїм рішенням дрібних фермерів на межу виживання?» – зазначив Володимир Кучер.

Також, депутат обласної ради вибачився не тільки перед заступницею голови ОДА, а й перед усіма волинянами за те, що «не доклав достатньо зусиль для зупинення політики, вбивчого коронавірусного карантину центральних та місцевих органів виконавчої влади».

Він також зауважив, що вимагатиме негайного зняття усіх карантинних обмежень та сподівається на підтримку колег-депутатів. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відомо, хто може стати новим заступником голови ОДА Погуляйка
Наступна новина У мерії запевняють, що на весь Луцьк смердить гуртожиток біля вокзалу
Останні новини
Схожі новини