Куди подіти новорічну ялинку у Луцьку? ФОТО

Куди подіти новорічну ялинку у Луцьку? ФОТО

По закінченню новорічно-різдвяних свят лучани масово виносять ялинки на смітники. «Перший» з’ясовував, куди потрапляють ялинки містян після зимових святкувань.

«Лучанам варто виносити ялинки до сміттєвих контейнерів, а «Луцькспецкомунтранс» в обов’язковому порядку їх прибере. Частина дерев переб’ють на щепу. Іншу частину передадуть до луцького зоопарку, з якими є у нас домовленість», – зазначив директор департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась.

Журналіст «Першого» оглянув луцький зоопарк та переконався, що дерева дійсно звозять сюди, бо ялинки, як з’ясувалося, складають значну частину раціону тварин.

Директор зоопарку Людмила Денисенко зізнається, що тварини більше полюбляють ялину. Гілка цього дерева м’якша та голки не такі колючі. Соснам надають перевагу ведмеді, леви та тигри, – для них це справжня іграшка.

До речі, ялинка та сосна використовується для всіх тварин. Для деяких  - це є їжа, для інших  - хвойні дерева слугують прихистком.

«Декілька днів поспіль до зоопарку регулярно привозять сосни та ялинки житлово-комунальні господарства № 3, 6, 8 та «Луцькспецкомунтранс». Зоопарк готовий прийняти ще 10 машин дерев. Також власним транспортом дерева до зоопарку активно привозять небайдужі лучани», – розповіла директор зоопарку Людмила Денисенко.

У зоопарку є спеціальна служба прибирання, працівники якої ретельно оглядають дерева та сортують їх для подальшого використання. Залишки новорічних іграшок та гірлянд відбираються. Зовсім пошкоджені та «лисі» дерева використовуються як дрова. Ялинки, які були прикрашені штучним снігом, також йдуть на опалення.

Зараз триває період, коли олені скидають роги. Ссавець активно жбурляє по вольєрі дерева.

Не забули і про птахів:

Текст та фото: Володимир Потрапелюк

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Стали відомі номінанти на премію «Оскар»
Наступна новина «Любов з першого погляду», – щасливі власники квартир отримали подарунки від «Інвестора»
Останні новини
Схожі новини