Купити авто за кордоном: інструкція від WEST AUTO HUB

Купити авто за кордоном: інструкція від WEST AUTO HUB

У тих, хто купує авто за кордоном, є дві мороки. По-перше – не прогадати, не купити авто, в якому потім «вилізуть» неполадки і проблеми. По-друге – обійти «сім кругів пекла», аби оформити всі необхідні документи.

Втім, у компанії WEST AUTO HUB запевняють, що допомагають впоратися з обома мороками. Буквально: треба описати параметри бажаного авто – і через певний час реально отримати його вже з усіма необхідними документами. Детальніше про це Перший розпитав керівницю відділу обслуговування клієнтів комплексу WEST AUTO HUB Вікторію Шляхтич.

– Клієнт хоче купити автівку за кордоном і вирішив звернутись до вас. Як краще сконтактувати із компанією?

– Будь-яким зручним для клієнта способом, частіше всього це телефонний дзвінок. У розмові менеджер консультує клієнта з питань, що виникли, а також інформує щодо інших можливих послуг для комплексного та якісного обслуговування. Наші менеджери уточнюють, яка автівка має бути, якої комплектації, який бюджет - основні, базові питання, які необхідні, аби опрацювати цю заявку. При потребі менеджер роз’яснює клієнту як відбуваються усі процеси для реалізації послуг та рекомендує який саме варіант буде найбільш зручним та вигідним для клієнта.

Також звернення можуть надходити електронною поштою, через наш сайт westautohub.ua чи іншими засобами комунікації – Facebook, Telegram, Viber або ж особистим візитом у фронт-офіс комплексу. Варіанти звернень бувають різноманітні. Люди можуть приходити, щоб проконсультуватись по одному питанню, але поспілкувавшись з менеджером та зрозумівши зручність комплексного підходу до надання послуг, часто кажуть: «Ну давайте, спробуємо. Підшукайте мені щось».

Читати також«Нарешті є фірми, яким можна довірити своє авто» - луцький маркетолог Андрій Сірук про WEST AUTO HUB

– Які є типові помилки у людей, які хочуть купити авто і звертаються до вас?

– Це помилками важко назвати. Швидше за все це певна необізнаність людей у тих чи інших питаннях та процесах.  Просто люди не завжди орієнтуються у реаліях цінової політики на авто та в усіх факторах, що тим чи іншим чином впливають на неї. Іноді звернення клієнтів можуть бути такого плану: «А чи ви можете привезти мені автомобіль за ось таку ціну?» Ми намагаємося пояснити, що на ціну автівки та її розмитнення впливає багато чинників, до прикладу - віддаленість країни імпортера, комплектація, рік випуску, пробіг, тип пального та інше. На запропонований клієнтом бюджет пропонуємо можливі варіанти авто та найвигідніші умови доставки, митного оформлення та державної реєстрації.

– Отже, клієнт замовив авто. Що далі робите ви?

– У разі отримання усієї інформації, необхідної для належного виконання послуги, що цікавить клієнта, менеджер формує та передає запит до відповідного відділу з пошуку авто. Коли воно знайдене, до роботи підключаються менеджери відділу купівлі, завдання яких – поспілкуватись із іноземцями-продавцями, домовитися про найбільш вигідну ціну, вирахувати логістику, для транспортування можливо декількох машин одночасно (це мінімізує витрати для клієнта) та сформувати пакет документів, необхідних для подальшого митного оформлення.

Після прибуття авто у ЗМК (зону митного контролю) відбувається процес розмитнення, після чого проводиться сертифікація автомобіля та відповідно державна реєстрація у Сервіному центрі МВС.  Все це відбувається електронно, систематизовано, всі документи поетапно переходять з одного відділу у інший. Тим самим ми уникаємо ситуації коли якийсь документ втратився чи затримався у когось на руках.

Читати також: Комплексний сервіс та індивідуальний підхід: як працює компанія WEST AUTO HUB

– Які документи людина отримує на виході?

– Це залежить від того якими саме послугами скористався клієнт – чи це виокремлена послуга комплексу чи весь спектр, або ж іншими словами «під ключ». Зазвичай клієнти бажають отримати вже зареєстроване авто, відповідно ми видаємо технічний паспорт та номерні знаки, які відразу ж кріпимо до автомобіля, та поліс обов’язкового страхування транспортного засобу. Також, за бажанням клієнта, ми здійснюємо мийку транспорного засобу та його хімчистку та інші додаткові послуги.

– Ви видаєте номерні знаки лише Волинської області, чи працюєте також із іншими областями?

– Ні, не лише Волинської області, менеджери відділу реєстрації можуть зареєструвати автомобіль будь-якого регіону України з видачею відповідних документів та номерних знаків.

– Тобто, всі найскладніші процеси ви берете на себе і клієнт у цьому всьому участі не бере?

– Саме так, ми самостійно здійснюємо всі необхідні дії на кожному етапі, представляючи інтереси клієнта у відповідних органах та установах при приходженні  усіх регламентованих процедур. Однак, при бажанні клієнт може бути учасником певних етапів цього процесу, наприклад, він може самостійно транспортувати авто через кордон чи бути присутній при огляді транспортного засобу експертами Сервісного центру. Для зручності, клієнт може спостерігати за ходом виконання послуг через розроблений нашими працівниками додаток, та знати на якому етапі зараз його автомобіль. Проте час дорожчий, і клієнти обирають мінімальне залучення у ці процеси та очікують на кінцевий результат – бажане авто у власних руках.

– Ви говорили про те, що менеджери постійно тримають зв’язок із клієнтом. Як це відбувається?

– Щодня з 09.00 до 18.00 години ми працюємо тут, на місці, відповідаємо на телефонні дзвінки та особисті звернення людей.  Після 18.00 до 21.00 – так званний «режим онлайн». Ми розуміємо, що клієнт не може чекати, поки ми відпочиваємо, тому намагаємося завжди бути на зв’язку.

До слова, наша система налаштована так, що при повторному вхідному дзвінку клієнта, програма розпізнає його і перенаправляє цей дзвінок саме тому менеджеру, з яким раніше він спілкувався. Це суттєво скорочує час, адже не потрібно дублювати знову своє звернення і уточнення по ньому.  Саме цей менеджер супроводжує клієнта до кінцевого етапу всього процесу.

– Наскільки я зрозуміла, вся інформація у вас комп’ютеризована, тож чинник корупції виключається...

– Це правда. Саме завдяки об’єднанню усіх партнерів на єдиному інфраструктурному об’єкті, впровадженні систематизованого електронного документообігу та оплати усіх послуг згідно рахунків нам вдалося повністю ліквідувати корупційні дії. У планах було створення чогось європейського, зручного, прозорого для людей. В Україні такого комплексу ще не було – саме тому ми постійно удосконалюємося, не стоїмо на місці, прислухаємось до коментарів та відгуків наших клієнтів та намагаємося створювати нові та зручні для них послуги, адже наш сервіс - це сервіс, доступний кожному.

WEST AUTO HUB знаходиться за адресою: Луцький район, село Струмівка, вулиця Рівненська, 74.

Телефон: 0800212030 (безкоштовно на території України)

Сайт: https://westautohub.ua/ua/


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 21 березня
Наступна новина Садовий заявив, що не хоче більше бути мером Львова
Останні новини
Схожі новини