Курс долара на міжбанку впав нижче 27 гривень

Курс долара на міжбанку впав нижче 27 гривень
Фото ілюстративне (джерело: УНІАН)

Національний банк України у середу, 6 лютого, встановив довідкове значення долара на міжбанківському ринку на рівні 26,96 гривні. Востаннє вартість долара в Україні опускалась нижче 27 гривень наприкінці липня 2018 року.

Курс долара в Україні безперервно опускається вже більш ніж місяць –  починаючи з кінця грудня 2018 року, – повідомляє Громадське.

Зокрема, головними передумовами такої поведінки іноземної валюти на ринку є надходження валютних коштів від траншу Міжнародного валютного фонду, Світового банку та ЄС. Крім цього, Україна збільшила обсяги експорту сільськогосподарської продукції.

Зазначимо, що на ресурсі Goverla ціна за купівлю долара встановлена на рівні 26.80 грн/дол, а продаж – 27.25 грн/дол.

Євро: купівля – 30.60, продаж – 31.30

Польський злотий: купівля – 7.10, продаж – 7.35             

Фунт стерлінгів: купівля –  34.50, продаж – 35.91  

Довідково: 

Міжбанківський ринок — це торговельний майданчик, на якому обмінюють великі обсяги валюти всі банки України, Національний банк, а також великі українські компанії, які експортують чи імпортують товари у великих обсягах. Курс, що формується на міжбанківському ринку впливає на вартість валюти у банках та обмінниках.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У луцькому педколеджі відкрили сучасну навчально-тренінгову лабораторію. ФОТО
Наступна новина На суд тиснули, – Янукович про рішення щодо його ув'язнення
Останні новини
Схожі новини