Кузьмі присвоїли звання Героя України посмертно

Кузьмі присвоїли звання Героя України посмертно

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України з удостоєнням ордена Держави співаку, телеведучому та продюсеру Андрію Кузьменку (посмертно).

Відповідний указ № 323/2020 він підписав 17 серпня.

Звання присвоєно за визначні особисті заслуги у формуванні вітчизняного культурного простору, вагомий внесок у розвиток національного музичного мистецтва, багаторічну плідну творчу та громадську діяльність.

«З початком війни Андрій регулярно їздив на схід і допомагав нашим захисникам. Кузьма й сам був справжнім захисником України. Воїном слова. Його зброя – ручка, папір та мікрофон. Піснею він зцілював душу, словом – заряджав на боротьбу. За сильну, квітучу та непереможну Україну», – наголосив Володимир Зеленський.

Довідка: Андрій Кузьменко (псевдонім – Кузьма) – український співак, письменник, телеведучий, продюсер, актор. Лідер гурту «Скрябін». Заслужений артист Автономної Республіки Крим. Загинув 2 лютого 2015 року в автокатастрофі біля села Лозуватка Криворізького району Дніпропетровської області. 

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Грози та подекуди град: на Волині погіршиться погода
Наступна новина У складі 5 волинських ТВК вже відбулися перші зміни
Останні новини
Схожі новини