Легендарні підземелля: у Луцьку під монастирем знайшли нові ходи

Легендарні підземелля: у Луцьку під монастирем знайшли нові ходи
Фото Віктор Баюк

У Луцьку провели археологічну розвідку у колишньому монастирі Святої Бригіди, нині – Замковому Свято-Архангельському чоловічому монастирі Православної Церкви України. 

Про це на своїй сторінці розповів археолог Віктор Баюк.

Дослідження проведені Охоронною археологічною службою України та Адміністрацією Державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку спільно із Волинським Національним університетом імені Лесі Українки, Управлінням культури, з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації, Відділом охорони культурної спадщини Луцької міської ради за участі Волинського підрозділу Спілки археологів України, Луцької дієцезії Римсько-Католицької Церкви, Волинської крайової організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» та за особистого сприяння Митрополита Луцького і Волинського Михаїла.

«Роботами віднайдено та частково досліджено підземелля давнього монастирського комплексу 1624 року побудови. Зокрема це переходи із арковими дверима між кімнатами комплексу та легендарний підземний хід-галерею, що вела від приміщення підземель монастиря у напрямку Стиру. Виявлено ряд цікавих археологічних знахідок із кераміки, скла та металів від ХVІІ до ХХ століть», – зазначив археолог.

Про ці підземелля раніше повідомляли один із засновників Заповідника Богдан Колосок та науковий співробітник Борис Сайчук, однак, в умовах радянської системи провести повноцінні дослідження їм не дозволили. 

   


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Головою Володимир-Волинської райради став Віктор Хиць
Наступна новина Хіти продажу сучасних диванів: на що звертати увагу
Останні новини
Схожі новини