Летальність від коронавірусу в Україні становить 2%, – Ляшко

Летальність від коронавірусу в Україні становить 2%, – Ляшко

По Україні летальність від коронавірусної хвороби COVID-19 становить 2%.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко під час дискусії «COVID-19 pandemic in the context of humanitarian crisis: East Ukranian situation», повідомляє Укрінформ.

«Наразі летальність у нас становить трохи менше 2%. Це непоганий показник порівняно зі світовим і загальноєвропейським показниками. Водночас найвища летальність реєструється в Кіровоградській області – 3,3%, але в Кіровоградській області найменша кількість захворілих, тому і концентрація летальності в цій області найвища. Найнижча летальність наразі фіксується в Рівненській, Черкаській областях», – розповів Ляшко.

За його словами, з понад 22 тисяч смертей унаслідок COVID-19, зареєстрованих під час пандемії, 84% становлять особи віком за 60 років. Тому кампанія імунопрофілактики, яка має розпочатися в середині лютого, окрім обов’язкової вакцинації медичних працівників буде охоплювати і людей віком за 60, оскільки це найбільша група ризику в Україні.

Нагадаємо, в Україні карантин через коронавірус продовжать до 30 квітня.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За розповсюдженістю перша серед усіх онкологічних недуг волинян – рак молочної залози
Наступна новина Обрали голову Луцької ради церков
Останні новини
Схожі новини