Обрали голову Луцької ради церков

Обрали голову Луцької ради церков

Головою Луцької ради церков став старший пастор Церкви адвентистів сьомого дня у Волинській області Володимир Мелись.

Про це стало відомо 4 лютого під час першого засідання Луцької ради церков, інформують у міській раді.

Нагадаємо, на початку січня в Луцьку створили раду церков. Її мета – налагодити міжконфесійний діалог, забезпечити принципи свободи світогляду та віросповідання, залучити релігійних громад до вирішення проблем життєдіяльності міської територіальної громади на засадах духовності та доброчесності.

До її складу увійшли представники Волинської єпархієї Православної церкви України, Волинської єпархієї Української православної церкви, Луцької дієцезії Римсько-католицької церкви, Луцького екзархату Української греко-католицької церкви, Волинського обласного об’єднання Української церкви християн віри євангельської, Волинського обласного об’єднання церков євангельських християн-баптистів, Церкви адвентистів сьомого дня у Волинській області.

Під час засідання 4 лютого прийняли рішення, що представник кожної конфесії головуватиме шість місяців. Першим головуючим Луцької ради церков став старший пастор Церкви адвентистів сьомого дня у Волинській області Володимир Мелись.

У ході засідання учасники зустрічі також окреслили питання, які варто обговорити найближчим часом. Зокрема це проведення уроків християнської етики у навчальних закладах, дошлюбна підготовка молоді, профілактична робота серед молоді щодо шкідливих звичок, булінг, ігроманія тощо, проведення загальноміських християнських заходів та інші.

Також до наступного засідання, яке відбудеться через місяць, члени ради напрацюють пропозиції щодо проведення чергового молитовного сніданку, циклу благодійних заходів.

Також члени ради мають намір звернутися до керівництва країни щодо врегулювання у законодавчому полі питання функціонування при релігійних організаціях дитячих закладів та соціальних центрів, недопущення розповсюдження у школах та бібліотеках підручника для учнів 5 класу «Принцеса+принцеса: довго і щасливо», яка пропагує одностатеві шлюби.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Летальність від коронавірусу в Україні становить 2%, – Ляшко
Наступна новина В Україні обмеження через коронавірус діятимуть до весни 2022-го, – Держспоживслужба
Останні новини
Схожі новини