Хірург з Волині, який очолює Львівську лікарню, зустрівся з Папою Римським у Ватикані

Хірург з Волині, який очолює Львівську лікарню, зустрівся з Папою Римським у Ватикані

Волинянин, екскерівник Ковельського МТМО, а нині – головний лікар Львівської обласної клінічної лікарні – Олег Самчук разом із мером Львова Андрієм Садовим зустрілися Папою Римським у Ватикані.

Про зустріч з Понтифіком лікар розповів на своїй сторінці у фейсбуці. 

«Розповіли йому про Національний реабілітаційний центр “Незламні” UNBROKEN Ukraine Перше медичне об'єднання Львова, де рятуємо, протезуємо та реабілітуємо українці в Україні. За час повномасштабної війни ми надали допомогу понад 7 тисячам поранених - це військові та цивільні, більш як 250 - важкопоранені діти. Після кількахвилинного спілкування Папа Римський сказав, що благословляє лікарів, які щодня боряться за життя українців, та повністю підтримує наш проєкт “Незламні” і всі починання Лікарні. На знак підтримки Франциск одягнув навіть браслет, який ми даруємо нашим амбасадорам», – написав Олег Самчук. 

Він також розповів, що українська делегація зі свого боку передала йому дерев’яний хрест, “поранений” уламком російської ракети, шматок якої незадовго до того лікарі дістали із 13-річної дівчинки – пацієнтки Львівської лікарні.

«Підтримка Папи Римського - важлива! Щасливий, що він з Незламними», – додав лікар. 

Читайте також: «Ми б і до ядерної війни пристосувалися». Переселенець зі Слов’янська готує волинську шаурму


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У волинському місті випало 30 сантиметрів снігу
Наступна новина Лікарі бачили таке лиш в підручниках: на Волині жінці видалили гігантські кісти
Останні новини
Схожі новини