Лікарі пояснили, чому жінкам потрібно схуднути перед вагітністю

Лікарі пояснили, чому жінкам потрібно схуднути перед вагітністю

Жінкам, які планують вагітність, варто позбавитись зайвої ваги перед зачаттям дитини. Це може вберегти дитину від низки різних захворювань.

Такі рекомендації погодив Королівський коледж акушерів-гінекологів Британії, повідомляє «Українська правда.Життя» з посиланням на The Daily Mail.

Медики наголошують: зайва вага вагітної збільшує ризики ускладнень під час вагітності та пологів, які можуть загрожувати життю та здоров'ю і матері, і дитини.

Серед таких ризиків – тромбози (формування згустків крові в судинах), цукровий діабет у вагітних, підвищений артеріальний тиск, ризик виникнення тривожних станів та інших проблем з психічним здоров'ям. Крім того, ожиріння та розвиток діабету другого типу у дітей.

Втім, медики наголошують: потрібно не виснажувати себе дієтами, а збалансувати своє харчування. 

У Королівському коледжі зауважують, в жодному разі не намагаються нав'язати жінкам схуднення. Натомість – спонукають до відповідального материнства.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як навчити малюка тримати рівновагу
Наступна новина У Китаї живе найвища в світі дівчинка: в 11 років її зріст - понад два метри
Останні новини
Схожі новини