«Лікарню в Заболотті треба зберегти», - Володимир Бондар

«Лікарню в Заболотті треба зберегти», - Володимир Бондар
Володимир Бондар під час ремонту лікарні в Заболотті

Лікарню в селищі Заболоття на Ратнівщині треба зберегти. Нині заклад має труднощі з отриманням фінансування від Національної служби здоров’я, бо не відповідає певним критеріям.

Депутат Волинської облради Володимир Бондар вважає, що лікарня має зберегти свій статус, бо для багатьох мешканців тих поліських територій цей заклад – єдина можливість отримати якісні медичні послуги.

Про це він зауважив в інтерв’ю виданню «Перший».

Читайте також«Нам вдалося зламати стереотип про депресивне Полісся», - Володимир Бондар. ІНТЕРВ'Ю

За його словами, тривалий час приміщення лікарні в Заболотті було фактично непридатним для роботи медичного закладу. Добитися якогось фінансування з районного бюджету було складно.

«Коли немає снігу і дощу і коли вони є, одна й та сама відстань, якщо ми говоримо про екстрені ситуації, це принципово різні речі. Їхати в Ратне часом – просто не варіант. Багато ситуацій можна і треба вирішувати на місці. Ми знайшли кошти і зробили ремонт приміщення. Хоча тепер заклад постав перед новими викликами», - наголошує Володимир Бондар.

Цей медичний заклад має договір з НСЗУ лише до 1 жовтня. Доля лікарні таким чином – під питанням.

«Сьогодні відбувається реформа медичної галузі і, щоб отримати фінансування з Національної служби здоров’я України, лікарня повинна відповідати певним критеріям. Так, наразі заболоттівська лікарня має договір з НСЗУ до 1 жовтня. Щоб його продовжити, потрібно мати апарат штучної вентиляції легень та двох лікарів-анестезіологів у штаті. Працюємо над тим, щоб вирішити ці проблеми, зберегти статус лікарні і можливість для місцевих мешканців отримувати якісну медичну допомогу неподалік від дому», - каже Володимир Бондар.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Президент з’їздив на Донеччину і поїв з солдатами борщу
Наступна новина В Україні коронавірусом захворіли понад 3 тисячі людей, на Волині - 132
Останні новини
Схожі новини