Лінійка, що ламає стереотипи. Як відзначили «Останній дзвінок» у Луцькій гімназії №21. ФОТО

Лінійка, що ламає стереотипи. Як відзначили «Останній дзвінок» у Луцькій гімназії №21. ФОТО

Цього року 25 травня у всіх школах Луцька велике свято – «Останній дзвінок». Тисячі дітей отримують табелі з оцінками, та для багатьох цей день став фінішем усього шкільного життя.

Перший побував на святі «Останнього дзвінка» у луцькій Гімназії № 21, де вирішили провести цей день неформатно. Керівництво школи разом з учнями вирішило ламати стереотипи і вже не вперше – відмовилось від проведення масштабної урочистої лінійки з усіма офіційними почестями.

«У нас запланована лінійка, яка ламатиме стереотипи. Ми її будемо проводити у формі освітнього пікніка, бо лінійка не повинна бути для дітей чимось вимушеним, це повинно бути справжнє свято для дітей», - розповідає заступник директора гімназії № 21 ім. Михайла Кравчука Оксана Коваль.

Так, цього року стіни школи покидає 95 випускників 11 класів. У них ще попереду Державна підсумкова атестація, та більшість вже знає ким хоче стати в майбутньому.

«Я завжди любила природничі науки, мистецтво і літературу. Я вже знаю куди буду вступати і мені радісно завершувати навчання в школі і водночас трохи лячно, бо це – вже самостійне життя і багато рішень доведеться приймати самим. Єдине я знаю напевно – шкільні роки залишаться найяскравішими у моєму житті», - переконана Катерина.

Зрештою, на центральній площі перед гімназією відбулась невелика урочиста лінійка для випускників 4-х, 9-х і 11 класів з врученням похвальних листів і подяк за призові місця на олімпіадах та конкурсах. Традиційний останній дзвінок і… діти полетіли на освітній пікнік.

«Ми розпочинаємо з вітання одинадцятикласників і потім переходимо на територію гімназії, де розбиті локації для випускників 4-х, 9-х та 11-х класів. У такий спосіб ми будемо проводжати зі школи одинадцятикласників цікавими конкурсами та завданнями. Це сюрприз. Хочеться, щоб це свято їм запам’яталось на все життя, щоб вони не забували дорогу до рідної школи і повертались до рідної гімназії», - відзначила заступник директора гімназії  Оксана Коваль.

Так, на території скверу і стадіону гімназії розмістили невеликі намети, біля яких «кучкуються» діти різних класів. Кожна локація – тематична. Тут і природничі науки, і казкова територія і мистецтво та навіть лабораторія юних фізиків-винахідників.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина До показників обласного бюджету вноситимуться зміни
Наступна новина Молодик напідпитку влаштував гонку нічним Луцьком. ФОТО
Останні новини
Схожі новини