Лише 2 маршрутки на день: з віддалених сіл Луцької ОТГ складно доїхати до міста

Лише 2 маршрутки на день: з віддалених сіл Луцької ОТГ складно доїхати до міста
Фото ілюстративне

Мешканці сіл, які увійшли до складу Луцької об’єднаної територіальної громади, скаржаться на проблеми доїзду до міста. Зокрема, у деяких віддалених селах є лише два рейси на день: ранковий і вечірній.

Заборольський сільський голова Валерій Боярський каже, не вистачає маршрутів за напрямком Одеради-Городок-Сьомаки, – повідомляє Суспільне.

Тут є лише по одному ранковому та вечірньому рейсу. Потрібно ще хоча б по одному додатковому, - каже сільський голова. Така ж ситуація по Боголюбах. Між Боголюбами та Заборолем взагалі не має маршрутного сполучення, - додає Валерій Боярський.

Марія Прус, жителька села Сьомаки, щодня їздить на роботу в Луцьк.

«Багато людей працює у Луцьку з нашого села, останній рейс йде о 18:30. Та й, навіть коли робота завершується о 18:00, все одно не встигаєш на маршрутку», – розповідає жінка.

Керівник міського управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов каже, що з перевізниками ведуть перемовини. Також триває виготовлення електронних квитків для пільгових категорій та учнів шкіл, які проживають у селах Луцької ОТГ.

Щоб розв'язати проблему транспортного сполучення, у міській раді будуть спиратися на мережу приміських автобусів, які вже курсують за цими напрямками. Залучатимуть й тих перевізників, які уклали договори з облдержадміністрацією, - каже Володимир Степанов.

Нагадаємо, до Луцької ОТГ приєднали 31 населений пункт Заборольської, Княгининівської та Жидичинської рад, де проживає понад 20 тисяч жителів.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 138 українців померли від коронавірусу за останню добу
Наступна новина У луцькій школі №20 обурились, що їхню ідею «викинули» з конкурсу бюджету участі
Останні новини
Схожі новини